Inhoudsopgave:

  1. Wat is een chemisch laborant?
  2. Waar werkt een chemisch fysisch analist?
  3. Wat is klinisch chemisch analist?
  4. Wat verdient een chemisch laborant?
  5. Wat zijn fysico chemische analyses?
  6. Hoeveel verdien je als medisch analist?
  7. Wat doet een fysisch analist?
  8. Wat zijn fysische analyses?

Wat is een chemisch laborant?

Een chemisch analist of chemisch laborant is iemand die scheikundige analyses uitvoert in een laboratorium. Veelal hebben de analyses betrekking op de structuur en samenstelling van bepaalde (vloei)stoffen of gassen, waarbij men de verschillende elementen en/of verbindingen probeert te identificeren.

Waar werkt een chemisch fysisch analist?

Als chemisch-fysisch analist kun je werkzaam zijn in de laboratoria van bijvoorbeeld de chemische of farmaceutische industrie, kunststoffen- of voedingsmiddelenindustrie, petrochemie, waterzuivering (controle en zuivering van afval- en oppervlaktewater) of in milieulaboratoria.

Wat is klinisch chemisch analist?

Als analist klinische chemie houd je je bezig met het analyseren (onderzoeken) van bloedcellen en lichaamsvocht. ... Dankzij jouw onderzoek en conclusies kan een dokter bepalen wat er aan de patiënt mankeert en kan hij een behandelplan opstellen.

Wat verdient een chemisch laborant?

Het salaris wat je bij een chemisch analist mag verwachten ligt in Nederland tussen de 3.000 en 4.000 euro bruto per maand. Jouw salaris van 3.600 euro is dus een prima salaris passend bij jouw functie.

Wat zijn fysico chemische analyses?

Fysische chemie, fysische scheikunde of fysicochemie is, naast de anorganische en de organische chemie, een van de klassieke deelgebieden van de scheikunde. Zij houdt zich bezig met het grensgebied tussen natuur- en scheikunde, in het bijzonder de toepassing van fysische methoden op chemisch gebied.

Hoeveel verdien je als medisch analist?

Wat verdien ik na de opleiding Biologisch medisch analist? Na je opleiding start je op ongeveer 2445 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 3110 euro bruto per maand. Per uur is dat omgerekend 17.98 euro bruto.

Wat doet een fysisch analist?

Als chemisch fysisch analist onderzoek je monsters van materialen op hun natuurkundige en chemische eigenschappen. Dat kan water zijn, maar ook ingrediënten van voedingsmiddelen, van geneesmiddelen of van cosmetica.

Wat zijn fysische analyses?

Voor het beoordelen van producten is naast een microbiologische of chemische analyse ook de beoordeling van fysische eigenschappen van belang. Deze fysische beoordeling wordt vaak uitgevoerd op voedingsmiddelen waaronder zuivelproducten.