Inhoudsopgave:

  1. Wat wordt bedoeld met applicatiebeheer?
  2. Wat verdient een technisch applicatie Beheerder?
  3. Welke opleiding applicatiebeheerder?
  4. Wat doet een technisch beheerder?
  5. Wat moet je weten als applicatiebeheerder?

Wat wordt bedoeld met applicatiebeheer?

Applicatiebeheerders zijn IT-professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de softwaretoepassingen binnen een bedrijf. Ze bekijken welke specifieke applicaties nodig zijn om bedrijfsactiviteiten te verbeteren en houden toezicht op de installatie, upgrading en dagelijks onderhoud van applicatiesoftware.

Wat verdient een technisch applicatie Beheerder?

Een technisch applicatiebeheerder in Nederland verdient gemiddeld € 3.915 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.330 (laagste) tot € 4.505 (hoogste). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Welke opleiding applicatiebeheerder?

Hoe word je applicatiebeheerder? De vierjarige opleiding HBO-ICT geeft je een goede basis wanneer je een functie als applicatiebeheerder ambieert. Je kunt deze opleidingen zowel in voltijd als in deeltijd volgen. Maar ook met de hbo-opleiding Communicatiesystemen kun je applicatiebeheerder worden.

Wat doet een technisch beheerder?

De technisch applicatiebeheerder heeft meer diepgaande kennis over de systemen waar hij mee werkt, en kan zelfstandig complexe technische problemen oplossen. Naast het onderhouden van de applicatie zelf, moet de documentatie die erbij hoort ook up-to-date blijven.

Wat moet je weten als applicatiebeheerder?

Wat doet een applicatiebeheerder?
  • Verlenen van onderhoud en uitvoeren van controledienst aan applicaties.
  • Communiceren met gebruikers over functionaliteiten en prestaties.
  • Signaleren en verhelpen van eventuele problemen of knelpunten.
  • Bespreken van wijzigingsvoorstellen met leveranciers en gebruikers.