Inhoudsopgave:

  1. Hoe kerstboom goed houden?
  2. Hoe lang houd een kerstboom zonder kluit goed?
  3. Hoe voorkom je dat kerstboom uitvalt?
  4. Hoe vaak moet je een echte kerstboom water geven?
  5. Welke soort kerstboom valt niet uit?

Hoe kerstboom goed houden?

Zet de boom op een lichte plaats, maar uit direct zonlicht. Ook kan een spar niet tegen droge lucht. Zet hem daarom in een kamer met andere planten en uit de tocht of airco. En zet je een kerstboom te dicht bij de verwarming (lees: binnen twee meter), dan droogt-ie sneller uit en laten de naalden eerder los.

Hoe lang houd een kerstboom zonder kluit goed?

Wij zorgen ervoor dat de bomen niet té vroeg worden gezaagd, waardoor deze bomen ook prima ca. 2 á 3 weken buiten bewaard kunnen blijven. Het is dan wel belangrijk om hem af en toe water te geven via een Easyfix kerstbomenstandaard of emmer, zodat die niet uitdroogt.

Hoe voorkom je dat kerstboom uitvalt?

Help, mijn kerstboom valt uit!
  • Laat je kerstboom acclimatiseren. ...
  • Zaag een stukje van de kerstboom af. ...
  • Geef de kerstboom altijd voldoende water. ...
  • Gebruik suiker voor groene naalden. ...
  • Zet de kerstboom niet naast de verwarming.

Hoe vaak moet je een echte kerstboom water geven?

Meestal is het genoeg om een keer in de 2 dagen een kan water in het reservoir te gieten. Bij een boom met kluit is dat iets anders. Deze moet in ieder geval meteen nadat 'ie staat een paar liter water krijgen. Vervolgens kun je de boom het beste een halve tot 1 liter water per dag geven.

Welke soort kerstboom valt niet uit?

Tegenover de soort Picea abies hebben de Picea omorika en de Picea pungens fijnere naalden en mindere naalduitval, maar de soorten Abies normanniana en de Abies koreana hebben beide vrijwel “geen” naaldverlies. Soorten kerstbomen: De Abies nordmanniana is het neusje van de zalm.