Inhoudsopgave:

  1. Wat is AAB Retail inzake Tikkie?
  2. Wat is een Tikkie betaling?
  3. Waarom heet Tikkie Tikkie?
  4. Is de Tikkie app veilig?
  5. Is Tikkie Nederlands?
  6. Hoeveel tikkies mag je ontvangen?

Wat is AAB Retail inzake Tikkie?

Hiermee stuurt u makkelijk betaalverzoekjes naar familie of vrienden. De betaling verloopt via iDEAL en de eigen vertrouwde bank. De app is beschikbaar voor iedereen met een betaalrekening in Nederland. Want Tikkie is dan wel een initiatief van ABN AMRO, de app is door klanten van alle banken te gebruiken.

Wat is een Tikkie betaling?

Tikkie is een gratis app waarmee je betaalverzoeken verstuurt naar vrienden, familie of bekenden. ... De ontvanger van het betaalverzoek hoeft Tikkie niet te hebben. Hij krijgt via WhatsApp, of bijvoorbeeld e-mail, een link om via iDEAL te betalen.

Waarom heet Tikkie Tikkie?

Tikkie werd eind 2015 bedacht door Freek de Steenwinkel en vijf collega's. ... Het team zocht naar een manier waarop mensen elkaar eenvoudig kleine bedragen konden terugbetalen, zonder contant geld op zak te hoeven hebben, en zonder lange IBAN-nummers uit te hoeven wisselen.

Is de Tikkie app veilig?

Tikkie is ontwikkeld door ABN Amro. De betaling verloopt altijd via iDEAL. Dat betekent dat je de betaling altijd afrondt via je eigen bank. Dat maakt Tikkie tot een veilige betaalmethode.

Is Tikkie Nederlands?

Tikkie is voor iedereen Iedereen met een Nederlandse betaalrekening én een Nederlands, Belgisch of Duits mobiel nummer kan Tikkie gebruiken. Je hoeft de Tikkie app ook niet te downloaden als je iemand wilt betalen. Wel zo makkelijk.

Hoeveel tikkies mag je ontvangen?

Om fraude en zakelijk gebruik te voorkomen zijn er een aantal grenzen aan het gebruik van Tikkie. Zo mag je verzoekje niet hoger zijn dan € 750. Per verzoek kunnen je vrienden je maximaal € 2.500 terugbetalen. Ook kun je per 24 uur in totaal maximaal € 2.500 ontvangen via Tikkie.