Inhoudsopgave:

 1. Welk fruit kan niet in de koelkast?
 2. Hoe fruit bewaren in koelkast?
 3. Welk fruit mag bij elkaar liggen?
 4. Hoe houd je fruit vers?
 5. Welke groenten en fruit niet in de koelkast?
 6. Waarom fruit niet samen in een fruitschaal?
 7. Welk fruit lang bewaren?
 8. Hoe houd je een gesneden appel vers?
 9. Hoelang kun je in stukken gesneden fruit bewaren in de koelkast?

Welk fruit kan niet in de koelkast?

Steenvruchten. Steenvruchten – denk aan nectarines, perziken en kersen – bewaar je best niet in de koelkast. De koude zorgt ervoor dat ze smaak verliezen, melig worden en hun heerlijke zoete smaak verdwijnt.

Hoe fruit bewaren in koelkast?

Voor optimale houdbaarheid leg je de vruchtjes op een stuk keukenpapier op een bord of in een kom. Het keukenpapier zorgt ervoor dat je fruit niet vochtig wordt, waardoor je het tot wel drie dagen goed kunt houden. Ook kiwi's, druiven en voorgesneden fruit bewaar je het best in de koelkast.

Welk fruit mag bij elkaar liggen?

Ander fruit en groente kun je gerust samen op een plek leggen, maar appels zijn niet handig. Dit komt omdat appels ethyleengas produceren. Dit gas is niet schadelijk, maar rijpt andere fruitsoorten sneller. Dat kan best handig zijn, maar als je al rijp fruit hebt kan het hierdoor snel gaan rotten.

Hoe houd je fruit vers?

Bewaar ze in een papieren zak of leg ze op een bord. Appels zijn zo wel drie weken langer houdbaar dan buiten de koelkast. Voorgesneden fruit, zoals mango en meloen, kun je het best goed afgedekt, luchtdicht verpakken.

Welke groenten en fruit niet in de koelkast?

Welke groenten bewaar je buiten de koelkast?
 • Komkommer. Komkommers drogen uit in de koelkast. ...
 • Tomaten. Bewaar tomaten buiten de koelkast, op een droge koele plek. ...
 • Uien en aardappelen. Uien en aardappelen bewaar je niet in de koelkast, maar op een donkere, koele en droge plaats. ...
 • Winterpeen. ...
 • Aubergine en paprika.

Waarom fruit niet samen in een fruitschaal?

Ethyleen en rijping Bananen, appels, peren en perziken verspreiden een gas (ethyleen) als ze rijpen. En dat versnelt ook de rijping van ander fruit. Wil je dit voorkomen, bewaar ze dan apart.

Welk fruit lang bewaren?

Meeste fruit in de koelkast bewaren Het meeste fruit blijft het langst goed in de koelkast: zoals appels en peren (2-4 weken), perziken en nectarines (3-7 dagen), kiwi (1-3 weken), druiven (7 dagen) en aardbeien, aalbessen, bramen, bosbessen, cranberries, frambozen, kersen en kruisbessen (1-3 dagen).

Hoe houd je een gesneden appel vers?

Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten trommel. Hoe minder zuurstof er bij je fruit komt, hoe minder snel het bruin kleurt. Pak je gesneden fruit goed in met huishoudfolie dan komt er ook geen zuurstof bij en voorkom je bruining. Besprenkel je fruit met wat (vers) citroensap (of limoensap).

Hoelang kun je in stukken gesneden fruit bewaren in de koelkast?

Bewaar hem dan ook in de ijskast, zodat hij ongeveer drie dagen extra mee gaat. Zijn ze nog niet rijp, dan hou je ze beter bij op kamertemperatuur.