Inhoudsopgave:

  1. Wat is een angststoornis test?
  2. Hoe weet je dat je een fobie hebt?
  3. Heb ik sociale angst stoornis?
  4. Wat is Axenty?
  5. Hoe heet angst voor water?

Wat is een angststoornis test?

Wat is de Angststoornis test? De angststoornistest is de online test van Lentis die door ervaren psychologen zorgvuldig is samengesteld. De test geeft een beeld van je huidige situatie en hoe je het beste hulp kunt krijgen. De test geeft geen beslissend antwoord op je vraag 'heb ik een angststoornis'.

Hoe weet je dat je een fobie hebt?

Mensen met een fobie zijn bang voor specifieke dingen, dieren of situaties. Deze angst kan samengaan met lichamelijke verschijnselen als hevig transpireren, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst en paniekgevoelens.

Heb ik sociale angst stoornis?

Als u altijd erg bang bent voor de reactie of de kritiek van anderen, heeft u misschien een sociale-angststoornis. U bent bijvoorbeeld bang dat u zich belachelijk maakt als u gaat trillen, blozen of zweten. Alleen al de gedachte dat u naar een etentje of feestje zou moeten, geeft grote angst.

Wat is Axenty?

Hospital Anxiety and Depression Scale.

Hoe heet angst voor water?

Angst voor de zee of oceaan wordt 'thalassofobie' genoemd. Mensen die bang zijn voor de diepte van het water hebben een 'bathofobie'. "Maar eigenlijk komt het op het hetzelfde neer," zegt klinisch psycholoog Ariane Faas: angst voor wat er onder het water zit.