Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang uitstel aangifte inkomstenbelasting?
  2. Kan ik nog uitstel belastingaangifte aanvragen?
  3. Waarom uitstel inkomstenbelasting?
  4. Hoe uitstel van betaling aanvragen Belastingdienst?
  5. Wat als ik mijn btw-aangifte te laat indien?
  6. Hoeveel maanden uitstel VPB?

Hoe lang uitstel aangifte inkomstenbelasting?

U kunt via de site, telefonisch of via een brief uitstel voor het indienen van de aangifte vragen bij de Belastingdienst. Zonder opgave van reden krijgt u 5 maanden uitstel, derhalve tot 1 september 2021. Via uw accountant of fiscaal jurist krijgt u zelfs uitstel tot .

Kan ik nog uitstel belastingaangifte aanvragen?

U kunt uitstel aanvragen tot de datum dat de aangifte bij ons binnen moet zijn. In uw aangiftebrief staat wanneer dat is. ... Download het formulier 'Aanvraag uitstel aangifte inkomstenbelasting'. Vul het formulier in op uw computer en druk het af.

Waarom uitstel inkomstenbelasting?

Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting Als u uw aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting niet op tijd kunt doen, kunt u daarvoor uitstel aanvragen. U moet dat wel doen voor de uiterste aangiftedatum, anders riskeert u alsnog een boete.

Hoe uitstel van betaling aanvragen Belastingdienst?

U kunt op 2 manieren uitstel van betaling aanvragen:
  1. Telefonisch. Bel hiervoor met de BelastingTelefoon. U kunt dan onder voorwaarden 4 maanden uitstel krijgen. ...
  2. Schriftelijk. Vraag bij belastingschuld om uitstel van betaling met het formulier Verzoek betalingsregeling voor particulieren.

Wat als ik mijn btw-aangifte te laat indien?

Wanneer de btw-aangifte niet tijdig wordt ingediend, is er een boete verschuldigd die overeenkomstig het KB nr. 44 bepaald wordt op 100 EUR per aangifte en per maand vertraging, met een maximum van 1.000 EUR.

Hoeveel maanden uitstel VPB?

Het normale uitstel is 5 maanden. Wilt u langer uitstel? Doe daarvoor dan een verzoek met het formulier Aanvraag uitstel aangifte vennootschapsbelasting.