Inhoudsopgave:
- Hoe kook je Turkse bulgur?
- Kan je bulgur koud eten?
- Kun je bulgur rauw eten?
- Kan je bulgur rauw eten?
- Hoe lang blijft gekookte bulgur goed?
Hoe kook je Turkse bulgur?
Bulgur koken is heel eenvoudig. Doe de
bulgur in een pan met twee keer zoveel water en laat het geheel zo'n 10 minuutjes
koken. Proef of de
bulgur gaar is en giet af of druk het overtollige vocht eruit in een zeef. Voeg wat kruiden of sap toe aan het kookwater of
kook de
bulgur in bouillon voor wat extra smaak.
Kan je bulgur koud eten?
Je kunt het zowel warm als
koud eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met
bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade).
Kun je bulgur rauw eten?
Je kunt het zowel warm als koud
eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade).
Kan je bulgur rauw eten?
Bulgur is een heel goed alternatief voor aardappelen en heeft een kooktijd van zo'n 10 minuutjes. Je kunt het zowel warm als koud
eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade).
Hoe lang blijft gekookte bulgur goed?
Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog
goed uitziet en de verpakking heel is.