Inhoudsopgave:

  1. Hoe kook je Turkse bulgur?
  2. Kan je bulgur koud eten?
  3. Kun je bulgur rauw eten?
  4. Kan je bulgur rauw eten?
  5. Hoe lang blijft gekookte bulgur goed?

Hoe kook je Turkse bulgur?

Bulgur koken is heel eenvoudig. Doe de bulgur in een pan met twee keer zoveel water en laat het geheel zo'n 10 minuutjes koken. Proef of de bulgur gaar is en giet af of druk het overtollige vocht eruit in een zeef. Voeg wat kruiden of sap toe aan het kookwater of kook de bulgur in bouillon voor wat extra smaak.

Kan je bulgur koud eten?

Je kunt het zowel warm als koud eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade).

Kun je bulgur rauw eten?

Je kunt het zowel warm als koud eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade).

Kan je bulgur rauw eten?

Bulgur is een heel goed alternatief voor aardappelen en heeft een kooktijd van zo'n 10 minuutjes. Je kunt het zowel warm als koud eten (nadat het bereid is natuurlijk) en zelfs verwerken in pap. Bekende gerechten met bulghur zijn bijvoorbeeld pilav (ook soms met rijst gemaakt) en tabouleh (een Libanese salade).

Hoe lang blijft gekookte bulgur goed?

Tot 2 maanden na THT-datum en mogelijk langer, mits het er nog goed uitziet en de verpakking heel is.