Inhoudsopgave:

 1. Waar oesters Texel?
 2. Waar kun je oesters rapen op Texel?
 3. Hoe pluk je oesters?
 4. Waar in Yerseke oesters rapen?
 5. Welke oesters kan je plukken?
 6. Waar oesters plukken in Zeeland?

Waar oesters Texel?

Op drie plekken zijn flinke oesterbanken: bij de Mokbaai, langs de Waddendijk en bij de Cocksdorp. Hier vind je de Japanse oester, ook wel bekend als de 'creuse'. Je mag in Nederland maar liefst 10 kilo schaaldieren per persoon voor eigen gebruik rapen. Als de 'r' in de maand zit raap je de meeste oesters.

Waar kun je oesters rapen op Texel?

Er zijn verschillende plekken zoals de Goese Sas, het strand van Yerseke en Scheldeoord, waar de schelpen voor het oprapen liggen. Maar niet alleen op de Zeeuwse stranden vind je oesters, ook op Texel en Terschelling kun je oesters plukken.

Hoe pluk je oesters?

OESTERS RAPEN
 1. Zorg ervoor dat je gaat rapen op een mooie schone plek. ...
 2. Raap de kleinere exemplaren (ca. ...
 3. Raap bij voorkeur oesters die bij laag water net boven het water uitkomen. ...
 4. Raap in de regel wanneer de r in de maand is (september t/m april). ...
 5. Raap alleen wat je op denkt te gaan eten.

Waar in Yerseke oesters rapen?

De Oosterschelde is één van de plekken waar je oesters mag rapen en met Yerseke als 'oesterhoofdstad' is er geen betere locatie om dat zelf te ontdekken.

Welke oesters kan je plukken?

Raap de kleinere exemplaren (ongeveer 10 centimeter) om rauw te eten en pluk kanjers van meer dan 20 centimeter om te gratineren op de barbecue of in de oven. Ga rapen bij eb en kies oesters die dan net boven het water uitkomen.

Waar oesters plukken in Zeeland?

Rondom de hele Oosterschelde zijn mosselen, oesters en kreukels te vinden op en tussen de stenen in de getijdenzone langs de voet van de dijk. Rapen kun je twee uur voor en twee uur na laag water. Bij hoog water zijn de schelpdieren onder water en niet meer te vinden.