Inhoudsopgave:

  1. Welke lampen productfotografie?
  2. Wat is een goede lens voor productfotografie?
  3. Welke lamp softbox?
  4. Wat is belangrijk bij productfotografie?
  5. Welk diafragma bij productfotografie?
  6. Waarom productfotografie?
  7. Welke softbox voor productfotografie?

Welke lampen productfotografie?

Voor de juiste belichting maak je gebruik van wit licht. Je wilt namelijk de kleur van het product zo goed mogelijk benaderen dus het werken met een andere kleur licht kan van invloed zijn op de werkelijke kleur. Wil je op een professionele wijze productfoto's maken? Dan gebruik je een flitsset of continu verlichting.

Wat is een goede lens voor productfotografie?

Voor productfotografie wordt vaak een 50 mm lens of een 24 mm lens gebruikt. Deze lenzen bepalen dus al vooraf hoe groot het beeld gaat worden. Je kunt hiermee niet in- of uitzoomen. Ik raad je ook aan om een statief aan te schaffen waar je de camera op kunt plaatsen.

Welke lamp softbox?

Denk bijvoorbeeld aan een LED-lamp met softbox. Voor voedselfotografie heb je zacht en egaal LED-licht nodig met een hoge kleurechtheid en lage kleurtemperatuur. Eventuele accent lichtjes moeten wel sterk zijn om niet verloren te gaan het grotere geheel.

Wat is belangrijk bij productfotografie?

Prijs, kwaliteit, het merk, de verzendkosten, beschrijving en de mening van anderen zijn ook belangrijke redenen, maar de productfoto is wel een essentiële factor. Niet alleen is het de eerste aandachtstrekker, een goede productfoto geeft je ook een duidelijk beeld van wat je straks krijgt thuisbezorgd.

Welk diafragma bij productfotografie?

Een goede vuistregel is je diafragma in te stellen op f16. Zo zal de overgrote meerderheid van je productfoto's scherp zijn. Kom je niet aan f16 met je camera, schiet dan ook enkele foto's in de automatische stand en evalueer.

Waarom productfotografie?

Bezoekers willen het product goed kunnen bekijken en een goede indruk krijgen zodra ze de foto's zien. Daarnaast is eenheid in je webwinkel zeer belangrijk, omdat het anders onoverzichtelijk en chaotisch zal worden. Goede productfoto's stralen kwaliteit uit, wat zich direct op de webshop zelf zal reflecteren.

Welke softbox voor productfotografie?

De tentvormige softbox is geschikt om de hardheid van uw foto's te verminderen. Dit komt door het doorschijnende doek, dat is voorzien van reflecterend materiaal. De modellen uit onze top 10 softboxen zijn dan ook bruikbaar wanneer u bezig bent met portret-, interieur- of productfotografie.