Inhoudsopgave:

  1. Wat zijn de advocaatkosten?
  2. Hoeveel kost een familie advocaat?
  3. Hoeveel uur heeft een advocaat nodig?
  4. Wat kost een advocaat per zaak?
  5. Hoeveel btw op advocaatkosten?
  6. Hoeveel mag een advocaat vragen?

Wat zijn de advocaatkosten?

De gemiddelde kosten voor een advocaat liggen tussen €200,- tot €300,- per uur. De advocaatkosten verschillen per advocaat, zo zijn er ook advocaten die tussen de €100,- tot €200,- per uur rekenen. Hele ervaren advocaten vragen vaak een hoger tarief. Dat ligt tussen de €300,- tot €400,- per uur.

Hoeveel kost een familie advocaat?

De kosten van een familierecht advocaat liggen tussen de 1 euro per uur. Het aantal uren dat de advocaat familierecht voor jouw zaak nodig heeft, hangt af van de complexiteit die jouw vraag of zaak met zich meebrengt.

Hoeveel uur heeft een advocaat nodig?

Gemiddeld is een advocaat ongeveer 15 uur met een rechtszaak bezig, dat is dus een totaalbedrag van minimaal €1500, maar dit kan dus per zaak heel erg verschillen.

Wat kost een advocaat per zaak?

Het uurtarief kan variëren van 100 euro tot meer dan 500 euro per uur, de advocatuur kent namelijk geen vaste uurtarieven. De hoogte van het tarief wordt onder andere bepaald door jaren ervaring, specialisatie, en win ratio van de advocaat.

Hoeveel btw op advocaatkosten?

Let erop dat de advocaatkosten inclusief 21% btw zijn. Vaak wordt het tarief exclusief opgegeven. Ook rekenen sommige kantoren bovenop het uurtarief 'kantoorkosten' van 5% of 6%.

Hoeveel mag een advocaat vragen?

Advocaatkosten per dienst
Een juridische beoordeling van je geschil en een juridische brief€ 350
Hulp bij een procedure bij de Geschillencommissie€ 1450
Hulp bij een procedure bij de rechter€ 2250