Inhoudsopgave:

  1. Welke cv ketels zijn gevaarlijk?
  2. Hoe duur is een nieuwe ketel?
  3. Waar staat Bouwjaar cv-ketel Nefit?
  4. Welk bouwjaar is mijn CV ketel?
  5. Hoe oud is mijn CV ketel Bosch?

Welke cv ketels zijn gevaarlijk?

De cv-ketels van Agpo Ferroli die als "levensgevaarlijk" worden gezien, zijn van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux, met een productiedatum van voor 2011. ... Hierdoor ontstaat warmtestuwing in de verbrandingskamer van de ketel en smelt het aluminium eromheen.

Hoe duur is een nieuwe ketel?

Gemiddeld kost een nieuwe cv-ketel met CW4 en 13 liter per minuut € 1.500, inclusief plaatsing. Deze factoren hebben invloed op de cv-ketel prijs: CW-waarde, aantal liter per minuut, type cv-ketel en merk. Hierdoor lopen de cv-ketel prijzen uiteen van € 900 tot € 3.000.

Waar staat Bouwjaar cv-ketel Nefit?

Om het type en productiejaar te bepalen kunt u het serienummer van het toestel nakijken. Bovenop het toestel zit een typeplaatsticker. Hierop is het toesteltype te zien en het serienummer met daarin het jaar van productie.

Welk bouwjaar is mijn CV ketel?

Vaak wordt er gevraagd wat is het jaartal of bouwjaar van de ketel. Dit kunt u opzoeken door middel van het geboortekaartje die op de CV ketel is geplakt. Soms staat het serienummer op diversen andere onderdelen. Het serienummer geeft het bouwjaar van de ketel aan.

Hoe oud is mijn CV ketel Bosch?

Via het FD nummer kunt u het bouwjaar achterhalen. Bij de eerste nummers van het FD moet je er 20 bij optellen. Bijvoorbeeld FD 821. Dit is 82+.