Inhoudsopgave:

  1. Waarom weigert baby speen?
  2. Waarom hebben baby een speen?
  3. Welke leeftijd geen speen meer?
  4. Hoe lang speen gebruiken baby?
  5. Hoe oud speen?

Waarom weigert baby speen?

Voor baby's die borstvoeding krijgen kan een fopspeen verwarrend zijn. De zuigtechniek die baby's gebruiken voor een speen is namelijk heel anders, en deze techniek werkt niet voor het zuigen van melk aan de borst. Hierdoor kan er geen melk uit de borst komen en kan je baby de borst gaan weigeren.

Waarom hebben baby een speen?

De belangrijkste reden om je baby een speen te geven, is om hem te kalmeren. Baby's hebben vaak veel zuigbehoefte, omdat zuigen troost biedt en een rustgevend en stress-verlagend effect heeft. Als je baby vaak onrustig is, kan het dus een ideale manier zijn om ervoor te zorgen dat hij zich comfortabel voelt.

Welke leeftijd geen speen meer?

Er kan vanaf 9 maanden al geprobeerd worden met afbouwen, omdat in die periode de zuigbehoefte afneemt. Logopedisten adviseren om vanaf dat een kind 1 jaar is al actief te kijken naar het afleren van de speen, omdat een kind in die periode ook uit een beker of glas gaat drinken.

Hoe lang speen gebruiken baby?

Speen afbouwen Vanaf 9 maanden neemt de zuigbehoefte van een kindje af. Dit is daarom een goed moment om het speentje minder vaak aan te bieden. Of je kindje proberen af te leiden wanneer hij de speen wil. Na een jaar is het gebruik van de speen voor je kind een gewoonte geworden.

Hoe oud speen?

Fopspenen kunnen vanaf de geboorte of later worden gegeven. Je kunt zelfs pas beginnen met een speen als je baby al drie of zes maanden oud is.