Inhoudsopgave:

  1. Waar gebruik je Arnica zalf voor?
  2. Welke zalf tegen zwelling?
  3. Waar is Arnica?
  4. Waarom helpt boter tegen zwelling?
  5. Wat is Arnica montana 9ch?
  6. Wat is Arnica D6?

Waar gebruik je Arnica zalf voor?

Bij bloeduitstortingen, verrekking van spieren en pezen, inscheuringen, stoten en kneuzingen gaat arnica stuwing tegen en werkt pijnstillend. Arnica ontspant het weefsel en maakt het soepel, en is daarom onvervangbaar bij de preventie en behandeling van spierpijn door teveel inspanning.

Welke zalf tegen zwelling?

Smeer Arnica zalf Een toefje Arnica zalf op een blauwe plek smeren, kan de pijn verzachten, zwelling tegen gaan en het herstel versnellen. Arnica is een kruid dat al decennialang als homeopathisch geneesmiddel gebruikt wordt. In zalfvorm wordt het vaak ook gebruikt om insectenbeten te verzachten.

Waar is Arnica?

Arnica montana groeit waar hij het meest van pas komt, namelijk in bergachtige gebieden met veel rotsen waar je gemakkelijk struikelt en valt. Vandaar ook de naam "valkruid". Zowel de bloemen als de wortel van de plant worden gebruikt. Arnica montana behoort tot de familie van de samengesteldbloemigen of composieten.

Waarom helpt boter tegen zwelling?

Boter voorkomt een bult - WAAR Bij een beschadigde huid komt namelijk histamine vrij, een stof die je cellen aanvalt waardoor zwellingen ontstaan. Vet beschermt de celwand en voorkomt dat de huid dik wordt. "Boter is dus écht een goed idee.

Wat is Arnica montana 9ch?

Gebruikt bij bloeduitstortingen veroorzaakt door stoten of kneuzingen, fracturen, verrekkingen, ontwrichtingen, spierpijn door lichamelijke inspanningen, gevolgen van een val of een ongeluk, maar ook een shock-toestand die te vergelijken is met een knock-out van de bokser.

Wat is Arnica D6?

VSM Arnica montana D6 tabletten is een homeopathisch geneesmiddel zonder specifieke therapeutische indicatie dat volgens het similia principe wordt toegepast. Wordt uw klacht na 14 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger* Neem dan contact op met uw arts.