Inhoudsopgave:

  1. Waar groeit wonderboom?
  2. Waar zit ricine in?
  3. Hoe de zaden van de Wonderboom planten?
  4. Welke giftige stof is afkomstig van de zogenaamde Wonderboom?
  5. Hoe ziet de wonderboom eruit?

Waar groeit wonderboom?

De wonderboom komt oorspronkelijk uit Afrika en het Midden-Oosten en groeit in de tropen als vaste plant.

Waar zit ricine in?

Ricine is afkomstig van de bonen van de Ricinus communis (wonderboom, castorolieplant), een plant die in Nederland wel als sierplant en in wat zuidelijker streken voor de olie wordt gekweekt. De plant is oorspronkelijk uit Afrika afkomstig.

Hoe de zaden van de Wonderboom planten?

Wanneer Wonderboom zaaien? De zaden zijn vrij groot en bruin/zwart gevlekt en hebben wel wat weg van een volgezogen teek. Zaaien kan binnen gebeuren in potjes in maart/april. De plantjes kunnen dan in juni buiten geplant worden in humusrijke, voedzame grond.

Welke giftige stof is afkomstig van de zogenaamde Wonderboom?

Een natuurlijke gifstof, afkomstig van de bonen van de Ricinus communis, ook wel wonderboom of castorolieplant genoemd. Het is een uiterst giftig product, dat kan worden ingeademd, ingeslikt en ingespoten. De productie van ricine is relatief gemakkelijk en goedkoop.

Hoe ziet de wonderboom eruit?

Ricinus communis, de wonderboom, bloeit met kleine witte bloemetjes in de periode augustus-september. Deze kleine bloemetjes vormen samen met de zaadknoppen en het prachtige dieprode tot purperkleurige blad de belangrijkste kenmerken van deze tropische plant. ... Ricinus communis is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika.