Inhoudsopgave:

  1. Kun je PVC over parket leggen?
  2. Kan PVC op een houtenvloer?
  3. Kan PVC over gietvloer?
  4. Welke PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming?
  5. Hoe egaal moet de vloer zijn voor PVC?
  6. Kun je vinyl op laminaat leggen?

Kun je PVC over parket leggen?

Je kan een PVC vloer onder meer over plavuizen of parket leggen. Dit kan via verschillende systemen gebeuren, bijvoorbeeld met een kliksysteem of door de vloer op de bestaande vloer te lijmen.

Kan PVC op een houtenvloer?

Voordat u een PVC vloer gaat leggen, is het belangrijk dat de vloer waar u de PVC-stroken of -tegels op gaat leggen zo egaal mogelijk is. ... Hoewel dit niet de ideale situatie is, kan een PVC vloer wel op een houten ondervloer worden gelegd.

Kan PVC over gietvloer?

Heb je een betonnen ondergrond of een gietvloer? Deze vloeren zijn glad en hard genoeg om plak-PVC over te plaatsen. In veel andere gevallen zal je de ondergrond eerst moeten (laten) egaliseren. Omdat het een secuur klusje is, is het aan te raden om een professionele legservice in te schakelen.

Welke PVC vloer is geschikt voor vloerverwarming?

Een PVC vloer leggen op elektrische vloerverwarming is goed mogelijk bij de verschillende soorten PVC. Of je nou een PVC visgraatvloer met houtlook of juist PVC tegels met betonlook hebt, vloerverwarming kan er altijd prima onder.

Hoe egaal moet de vloer zijn voor PVC?

Voordat je pvc kunt leggen, moet de vloer helemaal egaal zijn. Dat is noodzakelijk, want bij een minimale dikte van 2 of 3 millimeter, voel je op een pvc vloer alles wat onder de vloer ligt. Ieder stukje stof, scheurtje of korrel is merkbaar.

Kun je vinyl op laminaat leggen?

De ondervloer moet daarom vlak, droog, proper en vrij van scheuren zijn. Hoe gladder de ondervloer, hoe mooier het vinyl zal komen te liggen. Het wordt algemeen afgeraden om een vinylvloer bovenop een oude vinyl, laminaat, parket of keramische tegels te leggen. De kans op een 'doordruk' is daarbij immers relatief hoog.