Inhoudsopgave:

 1. Welk dorpje Cinque Terre?
 2. Hoe lang naar Cinque Terre?
 3. Waar ligt Cinque Terre in Italie?
 4. Waar logeren om Cinque Terre te bezoeken?
 5. Hoe duur is Cinque Terre?
 6. Welke luchthaven voor Cinque Terre?

Welk dorpje Cinque Terre?

De dorpen Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore zijn gelegen in de regio Ligurië en worden samen Cinque Terre genoemd. Deze vijf visserdorpen behoren vanwege de kleurrijke huizen en unieke ligging tegen de rotswanden tot de mooiste dorpen van heel Italië.

Hoe lang naar Cinque Terre?

Bereikbaarheid Cinque Terre Prijzen beginnen bij 10 euro en je bent zo'n 1-1,5 uur onderweg. Op het treinstation van La Spezia vind je een Cinque Terre informatiestand, waar je treinkaartjes naar Cinque Terre kunt kopen en eventueel een Cinque Terre kaart.

Waar ligt Cinque Terre in Italie?

De Cinque Terre (letterlijk vertaald: vijf gebieden) bestaat uit de dorpen Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Deze dorpjes liggen aan de Italiaanse kust in de streek Ligurië, tussen de havensteden Genua en La Spezia.

Waar logeren om Cinque Terre te bezoeken?

Waar overnachten in de Cinque Terre? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2021)
 • Tramonto sul Mare (Monterosso)
 • Hotel Gianni Franzi (Vernazza)
 • La Polena - Affittacamere (Vernazza)
 • Affittacamere Le Terrazze (Corniglia)
 • Arbanella (Corniglia)
 • Ca' D'Andrean (Manarola)
 • Olimpo Affittacamere (Manarola)

Hoe duur is Cinque Terre?

Cinque Terre Trekking Card Je kunt gebruik maken van alle wandelpaden en van de bus (ATC) tussen de verschillende dorpjes. Als volwassene betaal je voor een pas van één dag € 7,50 en voor twee dagen € 14,50. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar oud betalen voor één dag € 4,50 en voor twee dagen € 7,20.

Welke luchthaven voor Cinque Terre?

De dichtstbijzijnde luchthavens van La Spezia zijn: C. Colombo International Airport in Genua (112 km) en de internationale luchthaven Galileo Galilei in Pisa (84 km). Er gaan vele treinen van Pisa en Genua naar La Spezia. Je kunt ook een vlucht naar het vliegveld van Milaan nemen.