Inhoudsopgave:

  1. Wat houd naïef in?
  2. Hoe naïef ben ik?
  3. Hoe word je niet naïef?
  4. Wat is een onnozelaar?
  5. Wat betekent Goedgeefs?

Wat houd naïef in?

Naïviteit (bijbehorend adjectief naïef, van het Franse naïf, dat kinderlijk, natuurlijk, eenvoudig, ongevaarlijk betekent) is een geesteshouding die gekenmerkt wordt door onbevangenheid, eenvoud, ongekunsteldheid en openhartigheid. 'Naïf' is gerelateerd aan het Franse 'naître' - geboren worden'.

Hoe naïef ben ik?

Wat is het precies en hoe zou je het kunnen omschrijven? Iemand die naïef is, denkt meestal niet meteen aan gevolgen. Impulsieve gedachtes en uitvoeringen passen perfect bij naïviteit. Je doet iets gauw, zonder er te lang over na te denken of er direct gevolgen of gevaren in te zien.

Hoe word je niet naïef?

Naïviteit is niet altijd verkeerd; het kan je helpen om optimistischer te zijn en ondernemender. Maar als je toch graag wat minder naïef wilt zijn, dan zal je jezelf open moeten stellen voor ervaringen in plaats van ze uit de weg te gaan. Je kunt ook bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen in sociale situaties.

Wat is een onnozelaar?

m. (-s), (gew.) sukkel; idioot.

Wat betekent Goedgeefs?

Scheutig = 1) Enthousiast 2) Genereus 3) goedgeefs 4) Gul 5) Happig 6) Kwistig 7) Mild 8) Niet afkerig 9) Onbekrompen 10) Onbekrompen als een spruitje 11) Overvloedig 12) Rijkelijk 13) Rijzig 14) Royaal 15) Ruimhartig 16) Ruimschoots 17...