Inhoudsopgave:

 1. Waarom heet hachee hachee?
 2. Waar komt het gerecht hachee vandaan?
 3. Wie heeft hachee bedacht?
 4. Wat als hachee te dun is?
 5. Hoe maak je saus stoofvlees dikker?
 6. Hoe kan ik de hachee dikker?

Waarom heet hachee hachee?

Herkomst. Het woord hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken: hacher. Hachees komen al voor in beschrijvingen van middeleeuwse buffetten, hoewel bereidingswijzen en exacte ingrediënten daarin meestal niet naar voren komen.

Waar komt het gerecht hachee vandaan?

Hachee komt van het Franse woord 'hacher', dat hakken betekent. In de 17e eeuw at men vaak stoofpot met vlees, vis of gevogelte. Ook in de Middeleeuwen stond hachee vaak op de buffetten. Hachee is daarmee een eeuwenoud gerecht.

Wie heeft hachee bedacht?

De geschiedenis van hachee Het is dus geen gehakt, maar wel een gerecht met 'stúkjes vlees'. Volgens het spreekwoordelijke boekje is het 'stoofsel van stukjes vlees en uien'. Jacques Meerman heeft genoeg bewijsmateriaal dat hachee inderdaad een oer-Hollands gerecht is.

Wat als hachee te dun is?

Proef of er nog zout of peper bij moet. Is de saus nog te dun, roer dan wat maïzena los met een lepel water. Roer het maïzena papje door de hachee en draai het vuur nog even hoog, zodat de saus beter bindt. Lekker met rodekool en gekookte aardappels.

Hoe maak je saus stoofvlees dikker?

Je kunt hem indikken door maïsmeel, maïzena of bloem toe te voegen, een deel van de stoofpot te pureren of door de stoofpot in te koken om het overtollige vocht te laten verdampen. Binnen de kortste keren kun je genieten van een heerlijke hartige stoofpot.

Hoe kan ik de hachee dikker?

Tips om saus dikker te maken
 1. Saus dikker maken door hem langer te laten pruttelen. Door de saus langer op het vuur te laten staan, zal het water langzaam verdampen, waardoor je saus waarschijnlijk vanzelf dikker zal worden.
 2. Voeg maïzena toe. ...
 3. Voeg bloem toe. ...
 4. Voeg crème fraîche toe. ...
 5. Voeg eigeel toe. ...
 6. Voeg aardappel toe.