Inhoudsopgave:

  1. Heb je praktijk bij vaarbewijs?
  2. Wat kost vaarbewijs 1 halen?
  3. Wat kost vaarbewijs 1 en 2?
  4. Wat kan je met vaarbewijs 2?
  5. Wat kan je varen met vaarbewijs 1?

Heb je praktijk bij vaarbewijs?

Praktijkexamen voor het Vaarbewijs doen? Moet ik bij mijn examen voor het Klein Vaarbewijs ook een praktijkexamen afleggen? Neen, voorlopig is het Klein Vaarbewijsexamen nog alleen een theorieexamen. Maar, vanuit het Ministerie zijn er al wel plannen om het praktijkexamen te gaan invoeren.

Wat kost vaarbewijs 1 halen?

Wat het kost om een vaarbewijs te halen? Daar kunnen we kort over zijn. Het examentarief an sich is 44,45 (tarief 2021) euro en de legeskosten voor de afgifte van het vaarbewijs pasje zijn ongeveer 21 euro. Kortom, voor 66 euro bent u klaar.

Wat kost vaarbewijs 1 en 2?

U kunt beide examens in één keer achter elkaar af te leggen, of eerst KVB1 maken en later KVB2. De kosten voor het examen KVB 1 zijn €44,45. De kosten voor het examen KVB2 zijn €52,90. Als u beide examens tegelijkertijd aflegt, krijgt u vaak korting.

Wat kan je met vaarbewijs 2?

Vaarbewijs 2 is eigenlijk Vaarbewijs 1 en 2 samen. U mag dus niet alleen op rivieren, kanalen en meren varen, maar ook op de grotere wateren en kustwateren. Dit zijn dus grotere meren en de zee, zoals de Waddenzee, het IJsselmeer, het Markermeer, het IJmeer en de Oosterschelde en Westerschelde.

Wat kan je varen met vaarbewijs 1?

Met Vaarbewijs 1 (ook wel Klein Vaarbewijs I genoemd) mag u varen op rivieren, kanalen en meren. Dit vaarbewijs is geschikt voor (kleinere) binnenlandse wateren. Met Vaarbewijs 1 mag u ook varen op de Gouwzee, wat onderdeel is van het Markermeer.