Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent het woord extensief?
  2. Wat is extensief hardlopen?
  3. Wat betekent extensief beheer?
  4. Hoe gebruik je in hoeverre?
  5. Wat betekent in welke mate?
  6. Wat is het verschil tussen intensief en extensief?
  7. Wat is een Intervalmethode?

Wat betekent het woord extensief?

[Lat. extensivus] bn & bw 1 volgens uitgebreidheid; zich ver uitstrekkend; omvattend; 2 over een grote oppervlakte zich uitstrekkend, maar weinig en dus goedkope bewerking vereisend (bijv.: extensieve cultuur); 3 uitbreidend (bijv.: extensieve uitlegging van de wet) (vgl. intensief).

Wat is extensief hardlopen?

De extensieve duurtraining is trainingsmethode waarbij een sporter het aerobe systeem traint. Het is een trainingsvorm zonder onderbrekingen tijdens het sporten. ... Bij deze training houdt men een hartslag aan van ongeveer 75% van de maximale hartslag.

Wat betekent extensief beheer?

Extensief beheer bespaart geld en is op talrijke plekken in veel gemeenten al gebruikelijk. Extensief beheerde grasvelden kunnen door ze vaker achter elkaar te maaien weer omgevormd worden tot een dichte grasmat als de functie dat vereist, bijvoorbeeld voor evenementen en tijdelijk parkeren.

Hoe gebruik je in hoeverre?

Het Groene Boekje vermeldt bij hoever "in welke mate". Van Dale (2005) noemt hoever een bijwoord van graad, en geeft de betekenis 'tot op welke hoogte, in welke maat of graad'. Hoever(re) wordt in in hoever(re) ('tot op welke hoogte, in welke mate') altijd aaneengeschreven. In hoeverre is de gebruikelijkste vorm.

Wat betekent in welke mate?

in hoeverre (bw) : hoezeer, in welke mate, tot op welke hoogte.

Wat is het verschil tussen intensief en extensief?

1. Extensieve intervaltraining: intensiteit is lager, pauzes zijn korter en in het algemeen worden er geen seriepauzes toegepast. 2. Intensieve intervaltraining: belastingintensiteit is hoger, pauzes zijn langer en afhankelijk van de zich snel ontwikkelende vermoeidheid worden er seriepauzes toegepast.

Wat is een Intervalmethode?

De intervalmethode kenmerkt zich door het planmatig afwisselen van loopbelasting en herstel. In de herstelperiodes (pauzes) wordt meestal geen volledig herstel bereikt.