Inhoudsopgave:

  1. Hoe betaal je voor een auto?
  2. Hoe betaal je veilig een auto?
  3. Hoe een tweedehands auto betalen?
  4. Hoe betaal je groot bedrag?
  5. Hoe kan ik een nieuwe auto betalen?
  6. Hoe koop je auto particulier?
  7. Hoeveel voorschot bij aankoop auto?
  8. Hoeveel korting kan ik vragen op een nieuwe auto?

Hoe betaal je voor een auto?

Een auto betalen kan contant, via pinnen, door overschrijven, met een kredietkaart, en op afbetaling - en middels een combinatie van deze mogelijkheden.

Hoe betaal je veilig een auto?

Bij het Kentekenloket ofwel het RDW-erkend autobedrijf ga je samen de auto overschrijven. Je meldt bij het autobedrijf dat je gebruik maakt van Kentekenloket Veilig Betalen. Bij de overschrijving leveren koper en verkoper de dealcodes in bij het autobedrijf zodat het bedrag wordt uitbetaald aan de verkoper.

Hoe een tweedehands auto betalen?

Tweedehands auto's worden soms contant betaald, maar ook via overschrijvingen. Doe overschrijvingen in principe nooit vooraf of zonder de auto te hebben gezien en een duidelijke afspraak met de verkoper te hebben gemaakt. Gebruik bij overschrijvingen alleen te volgen transfers met bijbehorende documentatie.

Hoe betaal je groot bedrag?

Producten met een hoge prijs afrekenen Voor de meeste producten die je koopt kan je gewoon pinnen of het product cash afrekenen. Het gebeurt dan ook niet al te vaak dat mensen een product kopen die een prijs heeft van boven de 10.000 euro. Er is zelfs een grote kans dat jij hier nog nooit mee te maken hebt gehad.

Hoe kan ik een nieuwe auto betalen?

Geld voor aankoop nieuwe auto. De nieuwe auto kan op verschillende manieren betaald worden, overleg dit vooraf met de garagehouder en of particulier. Betalen kan vooraf via overschrijving, contant in euro's, op factuur achteraf of via een pinbetaling. Betaling vooraf via een overschrijving.

Hoe koop je auto particulier?

Wanneer je een auto koopt moet deze altijd op naam worden gezet. Pas vanaf dat moment is de wagen écht van jou. Om dit te regelen ga je samen met de verkoper naar een Kentekenloket. Als koper neem je een geldig identiteitsbewijs mee, de verkoper moet het volledige kentekenbewijs meenemen.

Hoeveel voorschot bij aankoop auto?

Gelukkig is het wel vaak haalbaar om een voorschot te betalen. Dat bedraagt in het ideale geval zo'n 20% van het totaalbedrag. Bij een auto van € 26.000 (inclusief de eerder benoemde extra kosten) betaal je dan bijvoorbeeld alvast € 5.200.

Hoeveel korting kan ik vragen op een nieuwe auto?

Gemiddeld mag u rekenen op 8 à 15 procent korting op de catalogusprijs.