Inhoudsopgave:

 1. Waarom heet Dikkie Dik Dikkie Dik?
 2. Wat zegt Dikkie Dik?
 3. Waar is Dikkie Dik van?
 4. Hoeveel Dikkie Dik boeken zijn er?
 5. Wat voor kat is Dikkie Dik?
 6. Hoe heten de vriendjes van Dikkie Dik?
 7. Hoe lang bestaat Dikkie Dik?
 8. Is mijn Maine Coon te dik?
 9. Hoe heten de vrienden van Dikkie Dik?
 10. Hoe schrijf je Dikkie Dik?
 11. Hoeveel moet een volwassen poes wegen?

Waarom heet Dikkie Dik Dikkie Dik?

Dikkie Dik dankt zijn ontstaan aan Costa Rica. Hier kruiste poes Domino het pad van Jet. Domino is de moeder van de échte Dikkie Dik, die model stond voor de oranje kater uit Sesamstraat. De echte Dikkie Dik was overigens wit, maar die kleur was niet geschikt als illustratie.

Wat zegt Dikkie Dik?

dik iemand. Genoemd naar de domme rode kater uit de voorleesverhalen van Jet Boeke, die ook voor de tekeningen zorgde.

Waar is Dikkie Dik van?

Dikkie Dik blijkt na een paar jaar zo populair dat vanuit boekwinkels de vraag van ouders komt of Dikkie Dik ook in boekvorm te verkrijgen is. Daarop besluiten Jet en Arthur ook boekjes te gaan maken over deze rode kater, die worden uitgegeven door Uitgeverij Gottmer in Haarlem.

Hoeveel Dikkie Dik boeken zijn er?

In Het grote Dikkie Dik-avonturenboek staan acht langere avonturen van Dikkie Dik. In dit extra grote boek staan verhalen zoals 'Dikkie Dik – Jarig! ' en 'Dikkie Dik naar het strand'. Extra speciaal is het hologram waarbij Dikkie Dik springt en de regenboog en bloemen van kleur veranderen.

Wat voor kat is Dikkie Dik?

Bonte verzameling. Het eerst Dikkie Dik- boek werd in 1983 uitgegeven door uitgeverij Gottmer. Met zijn ondeugende streken en vrolijke avonturen veroverde de kleine rode kat al snel de harten van jong en oud en inmiddels zijn er honderden verhalen verschenen en miljoenen exemplaren verkocht.

Hoe heten de vriendjes van Dikkie Dik?

Voor het verhaal begint, krijg je alle vriendjes van Dikkie Dik op een rijtje: Beer, hond Blaf, Poes Muis, Vlekje, Rover, Slak, Mol, Kikker, meneer de Pauw, enz.

Hoe lang bestaat Dikkie Dik?

De serie is vanaf 1978 begonnen als voorleesverhaal voor het kindertelevisieprogramma Sesamstraat, maar al spoedig waren de verhalen ook in de boekhandel te koop.

Is mijn Maine Coon te dik?

Gebruik vervolgens onderstaande leidraad om te bepalen of uw kat een problematisch gewicht heeft: Bij goed voelbare maar niet zichtbare ribben heeft uw kat een ideaal gewicht. Als u de ribben kunt voelen maar niet kunt tellen, heeft uw kat overgewicht. Als u de ribben helemaal niet kunt voelen, is uw kat zwaarlijvig.

Hoe heten de vrienden van Dikkie Dik?

Voor het verhaal begint, krijg je alle vriendjes van Dikkie Dik op een rijtje: Beer, hond Blaf, Poes Muis, Vlekje, Rover, Slak, Mol, Kikker, meneer de Pauw, enz.

Hoe schrijf je Dikkie Dik?

Dikkie Dik is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol de gelijknamige oranje kater Dikkie Dik. De boeken zijn getekend door Jet Boeke en voorzien van korte, bondige teksten door Arthur van Norden.

Hoeveel moet een volwassen poes wegen?

Volwassen katten wegen gemiddeld tussen de 3,6 en 4,5 kilo. Poezen zijn meestal iets lichter, katers wat zwaarder. Natuurlijk geldt dit gewicht alleen voor de huis-tuin-en-keukenkat. Zo is de Siamees een klein ras, waarbij de gemiddelde volwassen kat zo'n 3 kilo weegt.