Inhoudsopgave:

  1. Waarom koelt airco niet?
  2. Waarom blaast airco warme lucht?
  3. Hoe lang gaat airco auto mee?
  4. Hoe vaak onderhoud airco auto?
  5. Hoe vaak airco gebruiken?

Waarom koelt airco niet?

Als de airco veel minder koelt dan gebruikelijk, dan kan het zijn dat de druk is weggevallen door te weinig koelingsvloeistof. Bijvullen verhelpt het probleem. Normaliter gebeurt dit als onderdeel van het onderhoud en kost tussen de € 80- en € 120.

Waarom blaast airco warme lucht?

Wanneer uw airco warme lucht blaast: Waarschijnlijk zit er te weinig koelmiddel in het systeem, door een lek in het koelsysteem. ... Hierdoor loopt de druk in het airco systeem te hoog op en schakelt de beveiliging in het airco systeem het systeem uit waardoor alleen nog warme lucht uit uw dashboard komt.

Hoe lang gaat airco auto mee?

Het koudemiddel moet geregeld worden aangevuld; een drooglopende airco gaat zeker stuk. Meestal zal het koudemiddel iedere 3-4 jaar weer aangevuld moeten worden. Van een goed onderhouden airco mag je dan ook in alle redelijkheid een levensduur van tenminste 10 jaar verwachten.

Hoe vaak onderhoud airco auto?

Het is verstandig je airco elk jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. In de regel is meer onderhoud door de vakman niet vaker nodig dan eens in de 5 jaar. Laat regelmatig de interieur-/pollenfilters vervangen, bijvoorbeeld tijdens het uitvoeren van een grote beurt.

Hoe vaak airco gebruiken?

Zo gebruikt je airco van je auto tot wel 10% van zijn koelmiddel per jaar. Dit is op zich niet zo heel veel, maar het is wel belangrijk om het peil in de gaten te houden. Over het algemeen kan worden gesteld dat je airco vullen eens per 4 jaar moet gebeuren.