Inhoudsopgave:

  1. Wat is het beste merk rookmelder?
  2. Welke rookmelder bij CV ketel?
  3. Wat is een goede co melder?
  4. Waarom geen rookmelder bij CV?
  5. Hoe vaak moet je een rookmelder testen?

Wat is het beste merk rookmelder?

Beste Getest brandalarmen Uit ons rookalarm onderzoek zijn de Google Nest Protect 2, Fibaro Smoke Sensor en Smartwares SH8-99101 als Beste Getest naar voren gekomen. Lees hieronder meer over deze rookmelders en zie direct waar je deze voor de beste deal kunt kopen.

Welke rookmelder bij CV ketel?

Er zijn ook gasmelders die koolmonoxide kunnen detecteren maar bij de meeste gevallen is er een aparte koolmonoxide melder voor nodig. Meest verstandige is om deze melders te plaatsen bij een cv-ketel, gasboiler, gaskachel of geisers en fornuizen. Maar niet te dicht bij de bron plaatsen houd het liefst 5 meter afstand.

Wat is een goede co melder?

Onder andere onderstaande koolmonoxidemelders zijn veilig en goed uit de test gekomen van de Consumentenbond:
  • Alecto koolmonoxidemelder COA 26.
  • Ei 207 koolmonoxidemelder.
  • Kidde ( Ajax ) koolmonoxidemelder 5CO.
  • Sensotec Firehawk koolmonoxidemelder CO7B.
  • FireAngel koolmonoxidemelder CO-9B-BNLT.

Waarom geen rookmelder bij CV?

Op sommige plekken in uw huis kunt u beter geen rook- of brandmelder ophangen. De melder kan een 'vals alarm' veroorzaken of helemaal niet afgaan. ... Boven verwarmingstoestellen en radiatoren: rookdeeltjes kunnen door luchtstroming de rookmelder niet bereiken. Als er brand uitbreekt zal de rookmelder niet afgaan.

Hoe vaak moet je een rookmelder testen?

Test maandelijks of de rookmelder nog werkt. In de meeste gevallen zit een testknop op de rookmelder. Het kan helpen om hiervoor een vast moment in te plannen, bijvoorbeeld telkens de eerste maandag van de maand.