Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel soorten bomen bestaan er in Nederland?
  2. Waar zijn de minste bomen in Nederland?
  3. Hoeveel verschillende bomen zijn er op aarde?
  4. Hoeveel soorten loofbomen?
  5. Hoeveel bomen staan er in jouw gemeente?

Hoeveel soorten bomen bestaan er in Nederland?

'Van de echte inheemse boomsoorten zijn er maar 35. Wat er aan gekweekte soorten zijn is niet bekend. Maar in de loop der eeuwen zijn er volgens mij meer dan 5.000 houtachtige gewassen verzameld en gekweekt.

Waar zijn de minste bomen in Nederland?

Daar staan 157,3 bomen per hectare: veruit het meeste van alle gemeenten in Nederland. In de top 3 staan verder Oegstgeest (99,4 bomen per hectare) en Rozendaal (86,5 bomen). Het minst groen is het in het Overijsselse Zwartewaterland. Daar moeten inwoners het doen met maar 4,3 bomen per hectare.

Hoeveel verschillende bomen zijn er op aarde?

Op dit moment komen de onderzoekers wereldwijd op 60.065 boomsoorten. In Brazilië is de vegetatie het meest divers. Het land herbergt maar liefst 8715 verschillende soorten bomen.

Hoeveel soorten loofbomen?

In de tropische gebieden zijn veel boomsoorten groenblijvend, maar verliezen sommige soorten loofbomen hun bladeren in de droge tijd....Lijst van in Nederland en België voorkomende loofbomen.
soorten of geslachtbotanische naamorde
wilde appelMalus sylvestrisRosales
ruwe berkBetula pendulaFagales

Hoeveel bomen staan er in jouw gemeente?

Maar hoeveel bomen staan er eigenlijk in je gemeente? Ingenieursbureau Cobra Groeninzicht heeft samen met LocalFocus een kaart (opent in nieuw venster) (verwijst naar een andere website) ontwikkeld waarmee je dat kunt opzoeken. Je kunt zelfs opzoeken hoeveel bomen er in je eigen woonwijk staan.