Inhoudsopgave:

 1. Welke bedrijven kun je franchise?
 2. Wat is een goede franchise?
 3. Waarom kiezen voor franchise?
 4. Welke voordelen biedt franchising voor de franchisegever?
 5. Is franchise een goed idee?
 6. Is franchise een rechtsvorm?

Welke bedrijven kun je franchise?

De 10 leukste franchise formules
 • Grapedistrict. Niet dat je van je hobby meteen je beroep moet maken, maar van de kant- en klare drankenhandels vinden we Grapedistrict de aantrekkelijkste. ...
 • Jumbo. ...
 • Subway. ...
 • Deleukstetaartenshop. ...
 • Yarden. ...
 • Cinx. ...
 • Suncare. ...
 • Doppio Espresso.

Wat is een goede franchise?

Hoe weet je of een formule goed is of niet? Er zijn franchisenemers die in een franchiseformule gestapt zijn, puur en alleen omdat de formule bekend is en de informatie van de franchisegever er gelikt uitziet. Belangrijk is om kritisch naar de formule en de beoogde vestiging te kijken.

Waarom kiezen voor franchise?

Vaak hebben franchiseformules hun succes al eerder bewezen. Dit geeft het voordeel dat het opstarten een stuk kortere tijd nodig heeft dan bij een eigen onderneming. Een ondernemer hoeft minder onderzoek te doen of de onderneming daadwerkelijk een succes kan worden.

Welke voordelen biedt franchising voor de franchisegever?

Voordelen voor de franchisegever: snelle groei mogelijk; laag kapitaalbeslag; beperkt risico doordat franchisenemer voor eigen rekening en risico opereert; lokale marketinginspanning en betrokkenheid.

Is franchise een goed idee?

Franchising is een uitstekende manier voor organisaties om snel te groeien die de voordelen van schaal combineert met de voordelen van een lokale ondernemer. ... Overweegt u franchisenemer te worden bij een franchiseformule of denkt u zelf aan uitbreiding via franchising?

Is franchise een rechtsvorm?

Voor uw franchiseformule moet u een rechtsvorm kiezen. De rechtsvorm bepaalt onder andere de aansprakelijkheid en belastingverplichtingen binnen uw bedrijf. De meest voorkomende rechtsvormen zijn: eenmanszaak, vof en bv.