Inhoudsopgave:

 1. Wat kost wielerkleding?
 2. Waar koop je wielerkleding?
 3. Welke Fietskledij kopen?
 4. Waarom fietsshirt?
 5. Welke Fietsonderbroek dames?
 6. Waar komt het merk Rogelli vandaan?
 7. Wat is de beste fietsbroek?
 8. Hoe hoort een wielershirt te zitten?
 9. Wat draag je over een Fietsonderbroek?

Wat kost wielerkleding?

Je kunt de kosten van wielerkleding zo gek maken als je zelf wil. Een fietsbroek van 250 euro, een helm van 200 euro en de beste fietsbril van 275 euro zijn hele normale bedragen bij het kopen van het 'beste' materiaal en de 'beste' kledij.

Waar koop je wielerkleding?

Het kopen van wielerkleding kan zowel online als offline. Het online kopen van wielerkleding heeft als grote voordeel dat je niet merkgebonden bent. Fietsspeciaalzaken voeren namelijk bepaalde merken wel en niet, dus daar ben je dan ook aan gebonden.

Welke Fietskledij kopen?

Welke fietskleding heb je nodig als beginnende fietser?
 • Veilig op de fiets met een goede fietshelm.
 • Een fijne fietsbril.
 • Fietsshirts voor verschillende omstandigheden.
 • Windjacks en regenjacks voor minder goed weer.
 • Koop een goede fietsbroek met zeem.
 • Armstukken en beenstukken.
 • Fietshandschoenen.

Waarom fietsshirt?

Ook voor je bovenlichaam is het fijner fietsen met een fietsshirt dan met een klassiek t-shirt. ... De langere achterkant beschermt je tegen opspattend water van de wielen en de kortere voorkant zit niet in de weg tijdens het fietsen. Door de zakjes achterop kun je makkelijk reserve materiaal of voeding meenemen.

Welke Fietsonderbroek dames?

Een aantal eisen die je moet stellen aan een goede fietsonderbroek zijn:
 • geen naden (naadloos)
 • het ondergoed mag niet kreuken of verfrommelen.
 • de onderbroek moet van vocht transpirerend materiaal zijn gemaakt.

Waar komt het merk Rogelli vandaan?

Het merk Rogelli is ontstaan door de Nederlandse wielrenner Rini Wagtmans in 1975. Rini was van mening dat wielerkleding niet comfortabel was en wilde dat het anders zou worden. Hij ging op reis naar Italië, zocht daar een fabriek en ging daar comfortabele fietskleding maken.

Wat is de beste fietsbroek?

Beste fietsbroek all-round: Sport2x T-PRO Premium Met de hogere zeem kwaliteit, fijnere materialen en afwerking is deze Premium versie echt verwennerij voor iedere wielrenner en mtb-er. Hij geeft net als de normale T-Pro veel waar voor je geld.

Hoe hoort een wielershirt te zitten?

Een fietsshirt moet dus een aansluitende pasvorm hebben op het lichaam. Het shirt mag hierbij best wel een strak zitten. Het shirt mag daarentegen niet te klemmend aanvoelen. Om de juiste pasvorm te vinden, moet fietskleding altijd in een fietshouding worden gepast.

Wat draag je over een Fietsonderbroek?

Hoe draag je de fietsonderbroek met zeem? Je draagt de onderbroek met zeem gewoon zonder je reguliere ondergoed. Je gaat dus gewoon met je blote bips op de zeem zitten. Er overheen kun je alles dragen wat je zelf maar fijn vindt zitten.