Inhoudsopgave:

  1. Wat is de lekkerste platvis?
  2. Hoeveel soorten platvissen zijn er?
  3. Wat is lekkerder schar of schol?
  4. Welke vissen zijn Rondvissen?
  5. Wat is het verschil tussen schol en tong?
  6. Wat is het verschil tussen schar en tongschar?
  7. Wat is het verschil tussen schol en schar?

Wat is de lekkerste platvis?

Voor veel mensen is tong ( Solea solea ) de lekkerste van de platvissen, hij komt al veelvuldig voor in de oudste kookboeken.

Hoeveel soorten platvissen zijn er?

Platvissen (Pleuronectiformes) zijn een orde van vissoorten die op hun zijde op de bodem leven. De vis, die vaak onder het zand verscholen ligt, heeft vaak een zeer goede schutkleur. Er zijn meer dan 500 soorten platvissen. Met uitzondering van de heilbot leven ze op de zeebodem.

Wat is lekkerder schar of schol?

Schar wordt meestal gevangen als bijvangst in de visserij op schol met behulp van de staandwant, bodemtrawl en boomkor. De soort wordt niet erg gewaardeerd als consumptievis door zijn lage marktwaarde. Dit terwijl het een heerlijk visje is, minstens zo lekker als de schol.

Welke vissen zijn Rondvissen?

Rondvissen die zwemmen in de zee zijn de haringachtigen (haring, sprot, sardine en ansjovis), kabeljauwachtigen (kabeljauw, koolvis, schelvis en wijting), makreel, mul, roodbaars, bonito, tonijn, zeebaars en zeewolf. Ook vissoorten met een bijzondere vorm zoals rog en zwaardvis, worden tot deze groep gerekend.

Wat is het verschil tussen schol en tong?

Tong, Solea solea, is een van de vele soorten platvissen die in de Noordzee leven. Tongen onderscheiden zich van de andere platvissen zoals schol en schar doordat ze een afgeronde kop hebben die voor de relatief kleine bek uitsteekt. ... Tong is een populaire consumptievis.

Wat is het verschil tussen schar en tongschar?

Tongschar is niet hetzelfde als schar: schar (Limanda limanda) is een stuk kleiner – meestal 20-30 cm – en wordt maximaal ca. 40 cm. ... De huid van de schartong is – net als die van de schar – ruwer dan die van de tongschar: je voelt meer 'weerstand' als de op de bruine kant van de staart naar de kop wrijft.

Wat is het verschil tussen schol en schar?

Een belangrijk kenmerk van de platvissen is de huid. Is de huid ruw als schuurpapier dan is het bot, is de huid glad dan is het schol en de schar is een mengsel van de twee, in een richting glad maar in de andere richting ruw.