Inhoudsopgave:

 1. Wat heb je aan meditatie?
 2. Wat bereik je met mediteren?
 3. Wat zegt islam over mediteren?
 4. Wie doen er aan yoga?
 5. Hoeveel mensen doen er aan yoga in Nederland?

Wat heb je aan meditatie?

Meditatie wordt door veel mensen al snel als iets zweverigs gezien....12 wetenschappelijk bewezen voordelen van mediteren
 1. Verbeterde concentratie. ...
 2. Werkt stressverlagend. ...
 3. Minder last van angst. ...
 4. Helpt om beter te slapen. ...
 5. Kan depressie verlichten. ...
 6. Minder eenzaam. ...
 7. Verbetert het geheugen. ...
 8. Vergroot medeleven.

Wat bereik je met mediteren?

De essentie van meditatie is het leven in het nu. Gelukservaringen en diepe ontspanning worden pas ervaren als de aandacht wordt gericht op het hier en nu. Er wordt niet afgedwaald naar het verleden en de toekomst en er wordt geen oordeel geveld over huidige ervaringen.

Wat zegt islam over mediteren?

Zowel onder de hindoes als onder de 180 miljoen moslims, die ongeveer 15 procent van de bevolking uitmaken. De islam wijst yoga niet af. Je kunt bij zonsopgang in parkjes moslims, met bidkapjes op, en hindoes gebroederlijk zien mediteren.

Wie doen er aan yoga?

Verreweg de meeste Nederlandse yogi's zijn vrouw: 77% van het totaal. De mannen blijven hierdoor wat achter: twee op de tien mannen doen maar aan yoga. Yogi's zijn vaak hoger opgeleid, zijn tussen de 40 en 70 jaar oud, doen vaker aan sport, zijn vaker single en hebben vaker een parttime baan.

Hoeveel mensen doen er aan yoga in Nederland?

Het aantal mensen dat het afgelopen halfjaar aan yoga heeft gedaan, is 12%. Dat zijn 1,6 miljoen Nederlanders! En 40% van de vrouwen en 15% van de mannen heeft ooit in haar of zijn leven aan yoga gedaan.