Inhoudsopgave:

  1. Hoe klinkt spasmodische dysfonie?
  2. Wat is Psychogene Dysfonie?
  3. Wat is Afonie?
  4. Wat te doen tegen dystonie?
  5. Hoe ontstaat quincke's oedeem?
  6. Wat te doen tegen oedeem in gezicht?

Hoe klinkt spasmodische dysfonie?

Een spasmodische dysfonie klinkt bij iedereen anders. Toch is het voor alle patiënten niet mogelijk om zonder behandeling een volledig normaal uitgesproken zin te maken. Vaak zijn er delen van een woord of zin die geperst klinken of waarbij het spreken niet meer lukt.

Wat is Psychogene Dysfonie?

Psychogene stemstoornissen Een stemstoornis is psychogeen wanneer in de voorgeschiedenis een duidelijke relatie is tussen het ontstaan van de aandoening en psychosociale stressfactoren, emoties en/of psychische conflicten.

Wat is Afonie?

[v. Gr. a- = zonder, en phoonè = geluid, stem] onvermogen om te spreken of geluid voort te brengen.

Wat te doen tegen dystonie?

Klachten van dystonie kunnen verlicht worden door Botuline toxine injecties. De neuroloog spuit zeer kleine hoeveelheden Botuline toxine in de juiste spieren. Meestal moet hij/zij op meer plaatsen injecteren. De klachten verbeteren na enkele dagen tot weken, maar verdwijnen vaak niet helemaal volledig.

Hoe ontstaat quincke's oedeem?

Door lekken van de bloedvaten komt er vocht buiten de bloedvaten te liggen. Hierdoor ontstaat er zwelling. Angio-oedeem kan ontstaan door: Vrijkomen van stoffen door een allergie of overgevoeligheidsreactie op b.v voeding, een geneesmiddel of insecten gif.

Wat te doen tegen oedeem in gezicht?

De behandeling van angio-oedeem hangt af van de oorzaak en de plek waar de zwelling ontstaat. Bij allergisch angio-oedeem kunt u een antihistaminicum of corticosteroïden krijgen. Een antihistaminicum is een middel dat de allergische reactie onderdrukt, terwijl corticosteroïden ontstekingsremmers zijn.