Inhoudsopgave:

  1. Wat is een voorstelrondje?
  2. Hoe jezelf voorstellen in een groep?
  3. Wie ben ik voorstellen voorbeeld?
  4. Hoe stel je jezelf voor in een email?
  5. Hoe presenteer je jezelf voorbeeld?

Wat is een voorstelrondje?

Om een voorstelrondje nuttig te maken, moet er informatie boven water komen waar de groep wat aan heeft in het gezamenlijke doel van die dag. Voordat je het woord neemt, moet je dus goed nadenken a) wat gaan we hier vandaag nou eigenlijk doen en b) wat heb ik in huis om daaraan bij te dragen?

Hoe jezelf voorstellen in een groep?

Stel jezelf voor dat iemand in een 1 op 1 gesprek aan jou vraagt wie je bent. Het kan helpen om de vraag zelf even hardop uit te spreken als je aan de beurt bent (“Ja, wie ben ik en wat doe ik (…. stilte, rustmoment), ik ben ……). 3: Maak contact, spreek tegen individuen en kijk ze ook aan.

Wie ben ik voorstellen voorbeeld?

Ik ben begonnen als (eerste functie) en sinds … jaar werk ik als (huidige functietitel) bij (bedrijf). In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen op/gemerkt dat het mijn kwaliteit is om (noem hier 1 of 2 zaken waar je goed in bent op je werk, inhoudelijk en persoonlijk).

Hoe stel je jezelf voor in een email?

Voor een inleidende email volstaat het over het algemeen om te schrijven: "Introductie - Jouw Naam". Zorg ervoor dat dat je onderwerpregel als eerste invoert! Vaak bewaart men de onderwerpregel voor het laatst; dit kan ervoor zorgen dat je helemaal vergeet de onderwerpregel te schrijven.

Hoe presenteer je jezelf voorbeeld?

Deze 3 tips gaan je zeker helpen bij om jezelf goed te presenteren: Bereid je presentatie goed voor, oefen! Spreek in contact met je publiek, stem af! Spreek kort en bondig.