Inhoudsopgave:

 1. Wat is een duurzame telefoon?
 2. Is mijn smartphone duurzaam?
 3. Waarom is een smartphone niet duurzaam?
 4. Hoe slecht is een telefoon voor het milieu?
 5. Hoe Fair is de Fairphone?
 6. Hoe duurzaam is de fairphone?
 7. Hoe vervuilend is een smartphone?
 8. Wat kost een Fairphone?
 9. Wat doet fairphone?
 10. Is fairphone Dutch?
 11. Wat is er aan grondstoffen nodig voor de productie van mobieltjes?

Wat is een duurzame telefoon?

Gemiddeld gaat een smartphone 2,5 jaar mee, waarna het toestel en alle onderdelen onderdeel worden van een berg milieuvervuilend afval. ... Verder zijn duurzame smartphones bijvoorbeeld mobiele telefoons met een langere, duurzame batterijduur of die bestaan uit gerecycled plastic.

Is mijn smartphone duurzaam?

Smartphones zijn over het algemeen niet duurzaam, al zijn er mogelijkheden om dit te verbeteren. Fabrikanten kunnen zich hard maken voor duurzamere grondstoffen en hogere lonen voor arbeiders in mijnen en fabrieken.

Waarom is een smartphone niet duurzaam?

De "slimme telefoon" is echter gemaakt uit zeldzame en niet-recycleerbare grondstoffen, die soms afkomstig zijn uit conflictgebieden. Bovendien vergt de productie veel stroom: "sinds 2007 werd er ongeveer 968 terrawattuur verbruikt om smartphones te maken", stelt Greenpeace.

Hoe slecht is een telefoon voor het milieu?

Smartphone steeds vervuilender Dat is meer dan laptops, PC's en monitoren elk bijdragen. Als we naar absolute cijfers kijken, groeit de bijdrage van de smartphone aan milieuvervuiling van 17 megaton CO2 per jaar naar 125 megaton CO2 uitstoot per jaar.

Hoe Fair is de Fairphone?

Fairphone wil vooral een eerlijkere telefoon leveren. Dat betekent dat het bedrijf aandacht heeft voor milieu en arbeidsomstandigheden. Het idee is dat consumenten bij de keuze van een smartphone niet alleen kiezen voor het eindproduct, maar óók voor een verantwoorde productie.

Hoe duurzaam is de fairphone?

De enige modulaire en duurzame smartphone op de markt is Fairphone uit Nederland. Deze telefoon gaat veel langer mee en in 5 minuten verwissel je je scherm en accu. Daarnaast komen de grondstoffen uit conflictvrije gebieden. De Fairphone is de fairtrade koploper binnen de smartphones.

Hoe vervuilend is een smartphone?

Smartphone steeds vervuilender Dat is meer dan laptops, PC's en monitoren elk bijdragen. Als we naar absolute cijfers kijken, groeit de bijdrage van de smartphone aan milieuvervuiling van 17 megaton CO2 per jaar naar 125 megaton CO2 uitstoot per jaar.

Wat kost een Fairphone?

De Fairphone euro kosten. De duurzame telefoon werd vandaag in Berlijn gepresenteerd en bestaat uit makkelijk te upgraden modules, een Snapdragon 632-processor en 4GB werkgeheugen.

Wat doet fairphone?

Fairphone is een maatschappelijk verantwoorde onderneming die een beweging op gang brengt voor eerlijkere elektronica. Wij openen productieketens om inzicht te krijgen in de manier waarop dingen gemaakt worden en om een hechtere band te creëren tussen mensen en hun producten.

Is fairphone Dutch?

Fairphone is een Nederlandse onderneming die het doel heeft om een zo eerlijk mogelijk smartphone te produceren.

Wat is er aan grondstoffen nodig voor de productie van mobieltjes?

In een mobiele telefoon zitten slechts hele kleine hoeveelheden goud en zilver verwerkt. Wanneer er honderden telefoons worden gerecycled dan wordt dit pas echt interessant. Andere belangrijke grondstoffen die in een mobiele telefoon zitten zijn ijzer, kwik, tantalium, nikkel en aluminium.