Inhoudsopgave:

  1. Wat is BPA in plastic?
  2. Is kunstof BPA-vrij?
  3. Waarom hebben pubers meer BPA?
  4. Is plastic veilig?
  5. Waar zit bpa allemaal in?

Wat is BPA in plastic?

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel producten voorkomt. BPA wordt gebruikt in plastics die worden toegepast in bijvoorbeeld bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen, (voedsel)verpakkingsmateriaal, implantaten en speelgoed.

Is kunstof BPA-vrij?

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit, zoals bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen en speelgoed. ... BPA is verboden in babyflesjes en verpakkingen met voedsel bestemd voor peuters tot 3 jaar.

Waarom hebben pubers meer BPA?

Kleine en ongeboren kinderen zijn mogelijk gevoeliger dan volwassenen voor de effecten van BPA doordat hun lichaam sterk in ontwikkeling is. Ook via de moedermelk kunnen baby's BPA binnenkrijgen.

Is plastic veilig?

Hoge dichtheid polyethyleen is een stevige plasticsoort die gebruikt wordt voor o.a. bepaalde types flessen en plastic tasjes. Omdat HDPE grotendeels uit koolstof en waterstof bestaat, komen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij blootstelling aan hogere temperaturen. Deze vorm van plastic is veilig.

Waar zit bpa allemaal in?

Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel plastic producten zit, zoals bouwmaterialen, elektronica, plastic flessen en speelgoed. Ook wordt het gebruikt in verpakkingsmateriaal van voedsel zoals hard plastic flessen en blikjes.