Inhoudsopgave:

  1. Wat is de beste tijd om bollen te planten?
  2. Hoe hoog worden anemonen?
  3. Kan ik nog bollen planten?
  4. Hoe ziet er een anemoon uit?
  5. Hoe bol planten?

Wat is de beste tijd om bollen te planten?

Wanneer moet ik bloembollen planten? Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, narcissen en hyacinten plant je in het najaar, vanaf september tot december, vóór de eerste nachtvorst. Ook vroege bloeiers zoals sneeuwklokje en irrissen plant je in het najaar.

Hoe hoog worden anemonen?

De anemoon wordt, afhankelijk van de variant, tussen de cm hoog, waarbij voorjaarsbloeiers lager blijven en herfstanemonen juist vaker boven de 100 cm komen.

Kan ik nog bollen planten?

Bloembollen planten doe je ongeveer vanaf half september tot half december. Hoe eerder ze in je tuin staan, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen. Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, ze zullen dan namelijk gelijk bevriezen of verrotten.

Hoe ziet er een anemoon uit?

De anemoon heeft grote bloemen met zwarte of gekleurde hartjes en stevige stengels. De lange bloemsteel draagt één of meer witte, rode, blauwe, paarse of zelden gele bloemen. Ze hebben gelobde bladeren. De vruchten hebben vaak lange harige stijlen die bestuiving via de wind mogelijk maken.

Hoe bol planten?

Graaf een gat voor een groep bloembollen of meerdere individuele gaten voor het planten van enkele bloembollen. De grootte van de bloembol bepaalt hoe diep je moet planten. Grote (5 cm en groter) plant je 15 cm diep en kleine (2,5 - 5 cm) 7 tot 10 cm diep. Zet de bloembollen zachtjes in de grond met de punt naar boven.