Inhoudsopgave:

  1. Hoe lang gaat douchegordijn mee?
  2. Waar is een douchegordijn van gemaakt?
  3. Hoe vaak moet je een douchegordijn wassen?
  4. Kan douchegordijn in de wasmachine?
  5. Hoe maak je een plastic douchegordijn schoon?

Hoe lang gaat douchegordijn mee?

De zeepresten en een slechte ventilatie van de badkamer kunnen voor schimmel zorgen. Was het gordijn daarom minstens een keer per maand. Vervang je het liever? Dan raden we je aan om elk half jaar een nieuw douchegordijn te hangen.

Waar is een douchegordijn van gemaakt?

Textiele douchegordijnen zijn vaak gemaakt van polyester, maar ook van stoffen zoals katoen of linnen. Douchegordijnen van polyester drogen snel en krijg je makkelijk schoon.

Hoe vaak moet je een douchegordijn wassen?

In een ideale situatie zou je dit het beste één keer in de maand doen. Vind je dit nu iets te veel van het goede, dan kun je er ook voor kiezen om het douchegordijn één keer per seizoen te wassen; dit komt dus neer op vier keer per jaar.

Kan douchegordijn in de wasmachine?

Je kunt het gordijn wassen in de wasmachine op een fijnwas- of wolprogramma. ... Stop twee handdoeken samen met het gordijn in de wasmachine. Het douchegordijn wordt dan beter schoon gewassen doordat de twee handdoeken tegen het gordijn aan schuren.

Hoe maak je een plastic douchegordijn schoon?

Was het plastic gordijn op 40 graden en voeg bij het wasje twee of drie (oude) badhanddoeken toe. Dit zorgt voor extra wrijving in de wastrommel, waardoor het hardnekkige vuil op het gordijn makkelijk wordt weggeveegd. Voeg een beetje wasmiddel toe of kies voor een vaatwastabletje, ook reuze effectief.