Inhoudsopgave:

  1. Hoe hoog is de VAM-berg in Wijster?
  2. Waar staat VAM-berg voor?
  3. Hoe hoog is de VAM-berg in Drenthe?
  4. Wat betekent Col du vam?
  5. Hoe hoog is de VAM bult?
  6. Wat is het hoogste punt van Drenthe?

Hoe hoog is de VAM-berg in Wijster?

Op één van de stortbulten op het VAM-terrein in Wijster is sinds 2001 een informatiecentrum gevestigd. De heuvel, die is afgedekt met schone aarde en gras, is met een hoogte van 56 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe.

Waar staat VAM-berg voor?

Geschiedenis van de VAM-berg Het bedrijf VAM werd opgericht in 1929. De bedrijfsnaam is een afkorting van 'Vuil Afvoer Maatschappij'.

Hoe hoog is de VAM-berg in Drenthe?

De aanleg van deze wal is in 2020 klaar. Naar verwachting starten in 2021 de voorbereidingen voor de aanleg van een fiets- en mountainbikeparcours op het Dak van Drenthe. Het hoogste punt van Drenthe is dan 63 meter boven NAP.

Wat betekent Col du vam?

De heuvel, die is afgedekt met schone aarde en begroeid met gras, is met een hoogte van 63 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe. In de volksmond wordt deze heuvel wel de VAM-berg (Col du VAM) genoemd. ... De berg wordt regelmatig aangedaan door wielrenners, zoals tijdens de Ronde van Drenthe.

Hoe hoog is de VAM bult?

De Col du VAM is zo'n 48 meter hoog. Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Boven op de VAM-berg bevindt zich informatiecentrum De Blinkerd.

Wat is het hoogste punt van Drenthe?

De gemiddelde hoogte boven NAP is 20 meter. In Drenthe zijn meer hoogtes. Zo is daar de VAM-berg, ook wel de Col du Vam. Het is met 48 meter boven NAP het hoogste punt van Drenthe.