Inhoudsopgave:

  1. Wat is Solarman?
  2. Waarom werkt Omnik portal niet meer?
  3. Welke app voor Omnik?
  4. Wat kost een zonnepaneel omvormer?
  5. Hoeveel panelen kunnen er op een omvormer?
  6. Hoelang gaat omvormer mee?

Wat is Solarman?

Solarman is de dienstverlener achter de opbrengstmonitor van OMNIK. Tot nu toe houden ze de oude monitor dienst van OMNIK nog steeds in de lucht. Ook de Smartphone app draait nog op Android.

Waarom werkt Omnik portal niet meer?

Je Omnik omvormer is niet meer verbonden met het internet waardoor er geen gevevens meer naar de app of portal verzonden kunnen worden of je Omnik omvormer staat in storing. ... Je kan de verbinding herstellen door de omvormer te resetten (opnieuw op te starten).

Welke app voor Omnik?

Er is een nieuwe app beschikbaar voor Android en iOS voor eigenaren van een Omnik omvormer. Zoek in de App Store of Play store naar 'Omnik Portal' . Je kunt ook de status van meerdere omvormers tegelijk bekijken.

Wat kost een zonnepaneel omvormer?

Kosten omvormer zonnepanelen
Type omvormerGemiddelde kosten inclusief installatie en btwAantal zonnepanelen
Micro omvormer€ 11
String omvormer€ 1.000 - € 1.2009 - 10
String omvormer€ 1.050 - € 1.30010 -13
String omvormer€ 1.450 - € 1.65013 - 17

Hoeveel panelen kunnen er op een omvormer?

U kan meerdere soorten panelen aansluiten op één omvormer. De precieze hoeveelheid ligt aan hoe sterk de omvormer is. Stel: je hebt 10 zonnepanelen van 250 Wp op het dak liggen dat precies op het zuiden ligt, zonder schaduw en de panelen zijn helemaal schoon. Dan heb je een omvormer nodig van Wp = 2500 Watt.

Hoelang gaat omvormer mee?

Een overzicht. De levensduur van omvormers in huishoudelijke installaties is ongeveer 10 jaar. Gemiddeld dient u tijdens de levensduur van uw zonnepanelen uw omvormer één keer te vervangen. De verwachte levensduur van een omvormer is afhankelijk van de omgeving waarin hij werkt.