Inhoudsopgave:

  1. Kun je saté van te voren maken?
  2. Hoe kan ik kip saté maken?
  3. Hoe saté kruiden?
  4. Hoe kun je sate opwarmen?
  5. Kan ik sate opwarmen?
  6. Kun je Kipsate opwarmen?

Kun je saté van te voren maken?

Echt veel tijd ben je niet kwijt met het maken van deze verrukkelijke kipsaté. Waar je wel even de tijd voor moet nemen is marineren. Voor het beste resultaat marineer je namelijk de kip minimaal 1 dag van te voren. Dan kunnen de smaken goed intrekken en krijg je simpelweg het beste resultaat.

Hoe kan ik kip saté maken?

Aan de slag
  1. Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng de kip met bijna alle ketjap en de helft van de sambal in een kom. ...
  2. Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal in een steelpan. Pers de rest van de knoflook erboven. ...
  3. Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min.

Hoe saté kruiden?

Zelf saté maken
  1. 500 gram kippendijen filet (of kipfilet)
  2. 2 teentjes knoflook.
  3. 1 eetlepel bruine suiker (of honing)
  4. 4 eetlepels sojasaus (Kikkoman less salt)
  5. 1 eetlepel sesamolie.
  6. 1 theelepel kurkuma.
  7. 1 theelepel gemalen koriander.
  8. optioneel voor extra pit: 1/2 theelepel sambal of mespuntje chilipoeder.

Hoe kun je sate opwarmen?

Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op het volle vermogen) of in de oven (ongeveer 10 minuten op 180 graden). Hoeveelheid per persoon: Eén satéstok weegt ruim 50 gram.

Kan ik sate opwarmen?

Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.

Kun je Kipsate opwarmen?

De satéstokken van Kippie zijn kant en klaar. Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op het volle vermogen) of in de oven (ongeveer 10 minuten op 180 graden).