Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel uur werkt carbamazepine?
  2. Waar wordt carbamazepine voor gebruikt?
  3. Is carbamazepine verslavend?
  4. Wat is de werking van tegretol?
  5. Is carbamazepine hetzelfde als tegretol?
  6. Wat is carbamazepine 200 mg?

Hoeveel uur werkt carbamazepine?

Kinetische gegevens
Resorptielangzaam uit de tabletten.
T maxtabletten binnen 12 uur, retardtabletten binnen 24 uur, suspensie binnen 2 uur.
V d0,8–1,9 l/kg.
Overigtherapeutische bloedspiegel: 4–10 mg/l.

Waar wordt carbamazepine voor gebruikt?

Carbamazepine beïnvloedt de informatieoverdracht via de zenuwen in de hersenen. Het wordt toegepast bij verschillende aandoeningen. Artsen schrijven het voor bij epilepsie, zenuwpijn, diabetes insipidus, manie en alcoholontwenning.

Is carbamazepine verslavend?

Wilt u stoppen met een van deze middelen, overleg dan met uw arts. Deze zal u begeleiden bij het langzaam verminderen van de dosis. Op die manier kunt u zonder klachten het gebruik staken. Doordat deze middelen niet verslavend zijn, lukt dat meestal zonder grote problemen.

Wat is de werking van tegretol?

Tegretol behoort tot een groep van geneesmiddelen die anti-epileptica genoemd worden (geneesmiddelen om epilepsie te behandelen), maar gezien de manier van werken kan Tegretol tevens gebruikt worden bij andere ziekten. Tegretol vermindert en voorkomt aanvallen van epilepsie (toevallen).

Is carbamazepine hetzelfde als tegretol?

Het wordt ook voorgeschreven in de behandeling van patiënten met een bipolaire stoornis en trigeminusneuralgie. Het exacte werkingsmechanisme is onbekend. Carbamezepine wordt in Nederland op de markt gebracht onder de namen: Carbamazepine, Carbymal® en Tegretol®.

Wat is carbamazepine 200 mg?

Carbamazepine behoort tot een groep geneesmiddelen die anti-epileptica wordt genoemd (geneesmiddelen om epilepsie te behandelen), maar gezien de manier van werken kan dit middel tevens gebruikt worden bij andere ziekten. Dit middel vermindert en voorkomt aanvallen van epilepsie (toevallen).