Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel kamers mag je verhuren zonder vergunning Eindhoven?
  2. Wat is een Woonvormingsvergunning?
  3. Wat betekent onttrekkingsvergunning?
  4. Wat is Woonvorming?
  5. Wat is Verkameren?

Hoeveel kamers mag je verhuren zonder vergunning Eindhoven?

Ja, er is een uitzondering. Als in een woning maximaal twee personen wonen die geen gezamenlijk huishouden voeren, heb je geen vergunning nodig. Dit past in het (paraplu)bestemmingsplan.

Wat is een Woonvormingsvergunning?

Woonvormingsvergunning. Woonvorming (het vormen van woonruimte) is als u van één woning twee of meerdere woningen wilt maken. Daarvoor is een woonvormingsvergunning nodig. Wij kunnen voor u de aanvraag verzorgen en indienen.

Wat betekent onttrekkingsvergunning?

Wilt u een woning slopen of de woonruimte anders gebruiken? Dan hebt u een onttrekkingsvergunning nodig. De onttrekkingsvergunning is er om de woningvoorraad voor starters en doorstromers op de woningmarkt te beschermen.

Wat is Woonvorming?

c) Woonvorming betekent dat een pand bouwkundig (dus niet kadastraal) wordt gesplitst in meerdere woningen. De regels voor schaarse woonruimte zijn anders dan die voor niet-schaarse woonruimte.

Wat is Verkameren?

Veel appartementen in Amsterdam worden verkamerd. Dat betekent dat een woning in kleinere kamers wordt opgedeeld om deze te kunnen verhuren aan studenten of starters. Sinds 2017 moeten huiseigenaren die een woning willen verkameren daar een vergunning voor hebben.