Inhoudsopgave:

  1. Hoe werkt kunst in huis?
  2. Hoe wordt Kunstuitleen ook genoemd?
  3. Welk openbaar vervoermiddel werd vroeger door paarden voortgetrokken?
  4. Hoeveel BTW zit er op een schilderij?
  5. Wat kan je allemaal zakelijk kopen?

Hoe werkt kunst in huis?

Kunst in Huis werkt zoals een Spotify-abonnement, maar dan voor kunstliefhebbers. Voor 12 euro per maand huur je een uniek kunstwerk. Met een Kunst in Huis abonnement kies je uit 5.000 kunstwerken en steun je 370 kunstenaars aan het begin van een veelbelovende carrière.

Hoe wordt Kunstuitleen ook genoemd?

Een andere naam voor een kunstuitleen is artotheek. Oorspronkelijk verschilden deze begrippen van elkaar. De kunstuitleen is een particulier initiatief om kunst te verhuren en te verkopen.

Welk openbaar vervoermiddel werd vroeger door paarden voortgetrokken?

Een omnibus (omnibus is Latijn voor: voor allen), ook wel: paardenbus, is een wagen voor lokaal openbaar vervoer. Hij rijdt op een gewoon wegdek, dus niet op rails, en wordt voortgetrokken door twee of drie paarden.

Hoeveel BTW zit er op een schilderij?

Op verhuur van kunstwerken (schilderijen, beeldhouwwerken, foto's enzovoort) is 21 % btw verschuldigd. Uitgavecontracten van letterkundige werken of kunstwerken die de auteur of de componist met een uitgever sluit, zijn vrijgesteld van btw.

Wat kan je allemaal zakelijk kopen?

Op basis van deze hoofdregel kun je zelf veel conclusies trekken: marketing, je website, zakelijke cursussen, vakliteratuur, de boekhouder, je virtual assistant of online business manager, allemaal zakelijke (en dus aftrekbare) kosten.