Inhoudsopgave:

 1. Hoe moet je een rond cadeau inpakken?
 2. Hoe verpak je een cilinder?
 3. Hoe pak je een cirkel in?
 4. Hoe bepaal je het middelpunt van een cirkel?
 5. Hoe kan je een cirkel tekenen zonder passer?
 6. Welke vaas voor welk boeket?
 7. Hoe moet je een boek inpakken?
 8. Hoe zelf een passer maken?

Hoe moet je een rond cadeau inpakken?

Reik met je ene hand over het cadeau heen en trek de lange zijde van het inpakpapier naar je toe en buig het omhoog en over de bovenkant. Zorg dat het het midden van het cadeau bereikt en laat het overtollige papier naar de zijkanten uitsteken. Vouw het inpakpapier voorzichtig in en ga rond de bal om het te bedekken.

Hoe verpak je een cilinder?

Om een cilindervormig geschenk in te pakken kun je een paar verschillende methoden gebruiken. Probeer het in te pakken met papier en vouw de uiteinden als een waaier op, of draai de uiteinden om het cadeau op snoep te laten lijken. Als alternatief kun je het cadeau in een cadeautasje doen.

Hoe pak je een cirkel in?

Het beste is om een strakke cirkel te tekenen. Dit zou je bijvoorbeeld makkelijk kunnen doen door een spijker in het midden van de plaat te slaan. Hier een touwtje aan vast te maken en aan de andere kant, op de goede lengte, een potlood. Zo kan je een mooie cirkel tekenen.

Hoe bepaal je het middelpunt van een cirkel?

Zet je passer in punt K en teken een cirkel CK. Verander de passer niet en teken ook een cirkel CL met middelpunt L. Zorg wel dat de straal van deze twee cirkels wel groot genoeg is zodat de twee cirkels twee snijpunten hebt. Verbindt de twee snijpunten: je hebt nu de middelloodlijn van K en L.

Hoe kan je een cirkel tekenen zonder passer?

Maak met je potlood 2 gaatjes op de gewenste afstand in een papiertje. Plaats in elk gaatje een potlood. Houd één potlood stil en gebruik de andere om rond te draaien tot je een cirkel krijgt. In plaats van een potlood kan je ook een duimspijker gebruiken om het middelste gaatje op z'n plaats te houden.

Welke vaas voor welk boeket?

Een vaas met een smalle hals is mooi om één bloem als blikvanger in te laten pronken, of voor een klein boeketje. Ook kleine, bolvormige glazen kun je gebruiken wanneer je slechts één of enkele bloemen hebt. Voor een groot boeket neem je natuurlijk een grote vaas of alleszins een vaas met een brede hals.

Hoe moet je een boek inpakken?

Perfect een cadeau inpakken
 1. Stap 1: leg de doos met de voorkant naar beneden op de cadeauverpakking. ...
 2. Stap 2: leg het boek zo op het papier, dat er aan de onderkant meer papier over is dan aan de bovenkant. ...
 3. Stap 3: Vervolgens pak je het grote stuk papier aan de onderkant en vouw dit naar de bovenkant.

Hoe zelf een passer maken?

Bind het stukje touw rond het potlood. Hou dan het uiteinde van het touw tegen je papier. De lengte van het touw is de straal van je cirkel. Ga met je potlood helemaal rond, zorg ervoor dat het touw steeds goed strak staat.