Inhoudsopgave:

  1. Welk merk is de beste warmtepomp?
  2. Wat voor warmtepomp?
  3. Welke CV-ketel warmtepomp?
  4. Wat heb ik nodig voor warmtepomp?
  5. Wat kost een warmtepomp van Vaillant?

Welk merk is de beste warmtepomp?

Een van de goede warmtepomp merken is Viessmann. Deze warmtepompen hebben een hoog rendement én veroorzaken geen geluidsoverlast. Ze zijn zo ontworpen, dat het geluid geen glas of vezels kan penetreren. Daarnaast gaat een Viessmann warmtepomp 's nachts in de nachtmodus.

Wat voor warmtepomp?

Het grootste verschil tussen deze soorten zit in de warmtebron. Zo zijn er systemen die buitenlucht (of ventilatielucht) als warmtebron gebruiken, zoals lucht/lucht- en lucht/water warmtepompen. ... En water/water warmtepompen, die grondwater als warmtebron gebruiken. Tot slot kun je kiezen voor een hybride warmtepomp.

Welke CV-ketel warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. Hij zorgt op de meeste dagen voor de warmte in huis, de cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is. De cv-ketel zorgt ook nog voor warm water in de badkamer en keuken. Een hybride warmtepomp is een makkelijke tussenstap naar wonen zonder aardgas.

Wat heb ik nodig voor warmtepomp?

Voor een volledige warmtepomp (all-electric) heb je lage temperatuur verwarming nodig. Dit houdt in dat de het water in de radiatoren een heeft van ongeveer 50 graden. Normaal loopt dit op tot zo'n 80 graden. Bij een all-electric warmtepomp is het beter om te verwarmen met een nog lagere temperatuur van het cv-water.

Wat kost een warmtepomp van Vaillant?

Lucht-water warmtepomp - € 7.000 - € 10.000 Een lucht-water warmtepomp is de meest voordelige warmtepomp. Deze warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht, wat de installatie minder complex maakt. Voor de installatie van een lucht-water warmtepomp houdt u rekening met een totaalprijs tussen de € 7.000 - € 10.000.