Inhoudsopgave:

 1. Wat is valse lucht?
 2. Wat is valse lucht Tomos?
 3. Waar kan valse lucht vandaan komen?
 4. Wat doet een spruitstuk scooter?
 5. Wat kost spruitstuk vervangen?
 6. Hoe werkt de Gasnaald?
 7. Hoe stel je je scooter af?
 8. Hoe stel je een carburateur af scooter?
 9. Wat is een Inlaatpoort?
 10. Wat is een Wervelklep?
 11. Wat is een spaghetti spruitstuk?

Wat is valse lucht?

Valse lucht is lucht die je blok binnen komt via een andere weg dan door je lucht inlaat. Dit betekent vaak dat er ergens een pakking lek is of iets niet correct gemonteerd zit.

Wat is valse lucht Tomos?

Als je Tomos het plots is gaan doen, dan kun je het probleem zoeken in valse lucht (er trekt ergens lucht door een pakking waar het niet mag) of een vuile sproeier. ... Voor valse lucht kun je even controleren of de carburateur nog goed op het spruitstuk zit en of het spruitstuk nog goed aan de cilinder zit.

Waar kan valse lucht vandaan komen?

Bij de bougie. Als deze er niet vast inzit, als dat ringetje aan de bougie krom is, of als het schroefdraad eraan is. Dan trilt ie wat (los) en dan kan er lucht langs.

Wat doet een spruitstuk scooter?

Een spruitstuk is een onderdeel van een verbrandingsmotor. ... Doorgaans zit de carburateur, of bij een motor met brandstofinjectie de injectoren, op het inlaatspruitstuk. in het uitlaatspruitstuk komen de uitlaatgassen van verschillende cilinders samen en gaan vervolgens door naar de katalysator en de uitlaatpijp.

Wat kost spruitstuk vervangen?

Over het algemeen liggen de kosten tussen 1 euro voor een nieuw uitlaatspruitstuk en 2 tot 30 euro voor nieuwe spruitstukpakkingen. Meeste garages voeren deze reparatie binnen twee uur uit, hetgeen de totale kosten voor vervanging op gemiddeld 500 euro brengt.

Hoe werkt de Gasnaald?

De gasnaald zorgt ervoor dat je mengsel goed begeleid word. En regelt hoever de sproeier open staat op verschillende standen van de gas schuif. De naald op een van de middelste standen staan. Eigenlijk is de naald andere afstelling van je sproeier.

Hoe stel je je scooter af?

Heb je de carburateur dus nog niet afgesteld? Dan moet je die afstellen, gewoon luchtschroef 1,5 en stationairschroef zo dat hij niet uitvalt (steekt nog niet zo nauw). Dan sproeier aanpassen tot hij het beste loopt op top (volgas). Daarna kan je stationair afstellen, en het vario gebeuren.

Hoe stel je een carburateur af scooter?

Je draait de schroef helemaal dicht en hierna 1,5 slag open. Dit is de bassis afstelling. Heel makkenlijk eigenlijk deze schroef regelt hoever de gas schuif open staat als je het gas loslaat. zorg dat dat motor stationair ongeveer 15 toeren draait.

Wat is een Inlaatpoort?

Een inlaat wordt ook wel duikersluis genoemd. ... Dat het zo genoemd wordt, komt omdat het primair de taak heeft (net als een sluis) het water te keren. Een inlaat bestaat bijna altijd uit een duiker met aan de kant van het buitenwater een schuif of klep die kan worden opengezet om water binnen te laten.

Wat is een Wervelklep?

Wervelkleppen, ook wel swirl-flaps genoemd, zijn kleine vlinderkleppen op het inlaatspruitstuk vlak voor de inlaatopeningen van de cilinderkop. Wervelkleppen zijn idealiter ontworpen om werveling in de lucht te creëren om de brandstof-luchtmengsel en emissies bij lage toerentallen te verbeteren.

Wat is een spaghetti spruitstuk?

Een spaghetti spruitstuk zit gemonteerd op de cilinderkop van je motorblok. Om geen gassen te verliezen wordt er tussen spruitstuk en cilinderkop een pakking gemonteerd. Buiten het voordeel dat je meer 'power' verkrijgt, bespaar je ook op gewicht.