Inhoudsopgave:

  1. Wat betekent iemand verliezen?
  2. Is het ben verloren of heb verloren?
  3. Heb Of ben uit het oog verloren?
  4. Is het Ik ben iets verloren of ik heb iets verloren?
  5. Wat betekent verloren verpakking?
  6. Was het uit het oog verloren?

Wat betekent iemand verliezen?

Ieder mens krijgt te maken met verliezen in zijn of haar leven. Het meest voor de hand liggend is het verlies van een dierbare of geliefde door overlijden. De meeste mensen denken bij verlies aan verlies door de dood.

Is het ben verloren of heb verloren?

Gewoonlijk wordt het werkwoord verliezen met hebben vervoegd: Ik heb mijn paspoort verloren. Dat is zeker het geval wanneer de nadruk ligt op de gebeurtenis, het moment van verliezen. Vervoeging met zijn staat dan vreemd. Een zin als Ik ben gisteren mijn paspoort verloren is niet voor iedereen acceptabel.

Heb Of ben uit het oog verloren?

De beide mogelijkheden zijn correct. Verliezen kan zowel met hebben als met zijn worden vervoegd.

Is het Ik ben iets verloren of ik heb iets verloren?

Gewoonlijk wordt het werkwoord verliezen met hebben vervoegd: Ik heb mijn paspoort verloren. ... Toch zijn er contexten waarin vervoeging met zijn wél mogelijk is. Dat is met name het geval wanneer niet de gebeurtenis wordt benadrukt, maar de toestand dat je iets kwijt bent.

Wat betekent verloren verpakking?

wegwerpverpakking Om de twee dagen wordt de automaat volledig gereinigd. (Het Nieuwsblad) In het Frans: 'emballage perdu'. ...

Was het uit het oog verloren?

'Ik ben de reisleider uit het oog verloren' richt de aandacht op de situatie nu (er is geen contact meer), terwijl in 'Ik heb de reisleider uit het oog verloren' nog iets doorklinkt van het proces van het kwijtraken.