Inhoudsopgave:

  1. Waar kan ik zand storten?
  2. Hoe voer je zand af?
  3. Is zand tuinafval?
  4. Hoe kom ik van grond af?
  5. Wat doen met zand uit zandbak?
  6. Wat doen met oud Zandbakzand?

Waar kan ik zand storten?

Je kan zand gewoon brengen naar het grofvuil, of vuilverzamelplaats in uw gemeente. Daar wordt al het afval gesorteerd, Zand valt geloof ik onder bouw- en sloopafval, maar goed, daar wijzen ze je verder naar je juiste plek.

Hoe voer je zand af?

U kunt er voor kiezen om zelf de grond af te voeren door dit naar de milieustraat in uw gemeente te brengen of een container of bigbag te huren. Voor een kleine hoeveelheid tuingrond is dit prima zelf te doen, maar voor grotere hoeveelheden grond en zand wordt het al snel lastig.

Is zand tuinafval?

(Tuin)aarde, zand, klei en graspollen mogen maar beperkt in de container voor het groente-, fruit- en tuinafval (gft) of op de eigen composthoop. Denk bijvoorbeeld aan de inhoud van een bloempot of de aanhangende aarde bij onkruid. ... Informeer bij je gemeente hoe het geregeld is, en waar je anders heen kunt met de grond.

Hoe kom ik van grond af?

Je kunt de grond zelf afvoeren naar de milieustraat, maar je kunt deze klus ook aan een vakman uitbesteden. Het afvoeren van de grond is vaak onderdeel van de werkzaamheden die je laat uitvoeren door de vakman. De meeste vakmannen nemen de prijs voor het afvoeren van grond mee in de totaalprijs van de klus.

Wat doen met zand uit zandbak?

Mik het oude speelzand niet in uw container. Het hoort niet thuis in de groene container: deze is bedoeld voor afval wat kan composteren. Zandbakzand composteert niet. Kleine partijen kunt u wegbrengen naar de milieustraat in uw gemeente.

Wat doen met oud Zandbakzand?

Bewaren en weggooien Speelzand voor buiten is gewoon zand. Je kunt het als je kind er niet langer in speelt, uitstrooien in je tuin bijvoorbeeld. Speelzand voor binnen hoort bij het restafval.