Inhoudsopgave:

  1. Welk hok voor Franse hangoor?
  2. Kan een Franse hangoor buiten?
  3. Hoe hoog springt een hangoor?
  4. Wat mag een hangoor konijn eten?
  5. Kan een Franse Hangoor alleen?

Welk hok voor Franse hangoor?

Een franse hangoor is geen klein konijntje wat je in een standaard hok kunt stoppen. Je zult op zoek moeten gaan naar een speciaal aangepast hok of het zelf maken. Maak dan een hok liefst min. 1,70 bij 70.

Kan een Franse hangoor buiten?

Franse hangoren hebben een extreem dikke onderwol t.o.v. ander konijnen waardoor ze makkelijk warmte vasthouden maar ook weer moeilijk warmte kwijt kunnen. Dus plaats het konijnenhok altijd op een koele plek. ... Een buiten konijn kun je in de zomer naar binnen halen en houden als je wilt wisselen.

Hoe hoog springt een hangoor?

Hou rekening met hoe hoog jou konijn kan springen. Dat is bij elk konijn verschillend hangt heel erg van zijn temperament en zijn karakter af. Ondernemend, lui, druk, atletisch en ga zo maar door. 60 cm ren is vrij makkelijk om overheen te gaan, 90 cm zeldzaam en 100 cm bijna nooit.

Wat mag een hangoor konijn eten?

Konijnen eten voornamelijk hooi, biks en verschillende groenten. Konijnen zijn planteneters. Vezels zijn daarom ontzettend belangrijk, die zitten bijvoorbeeld veel in hooi. Geef je konijn gerust dagelijks onbeperkt vers hooi.

Kan een Franse Hangoor alleen?

2 rammetjes ( Franse hangoren) kan prima samen mits ze onder de 10 weken samen gekoppeld zijn. ... Een Franse hangoor alleen in huis is niet zielig de interactie met het gezin, andere huisdier is groot genoeg om de aandacht te krijgen die hij nodig heeft. Zet je hem buiten is het wel aan te raden hem een partner te geven.