Inhoudsopgave:

 1. Wat verdient een virtual assistant?
 2. Wat doet een virtual assistant?
 3. Hoeveel Virtual Assistants zijn er in Nederland?
 4. Waar vind ik een va?
 5. Wat kost een va per uur?
 6. Wat doet een technisch VA?
 7. Waarom een Virtueel Assistent?
 8. Wat is een technisch VA?
 9. Wat kost een persoonlijk assistent?
 10. Wat is een va player?
 11. Wat verdient een va?
 12. Wat kost een va?
 13. Hoe duur is een personal assistant?
 14. Waarom een va?
 15. Wat is virtueel werken?
 16. Welke opleiding heb je nodig voor personal assistant?
 17. Hoe werkt een va?
 18. Wat is het salaris van een personal assistant?

Wat verdient een virtual assistant?

Virtual assistant salaris De gemiddelde uurprijs van een virtual assistant is 45 euro per uur. Een virtual assistant verdient tussen de 1.600 en 5.000 euro per maand (bron: Nationale Beroepengids). Het gemiddelde bruto maandsalaris van een virtueel assistent ligt tussen de 1.600 en 3.300 euro.

Wat doet een virtual assistant?

Hij of zij zorgt ervoor dat klanten op de juiste manier worden geholpen, waardoor zij sneller (opnieuw) een aankoop doen. Bovendien denkt een virtual assistant met je mee, geeft nieuwe inzichten en laat een frisse wind door je bedrijf waaien. Daardoor ontstaan weer nieuwe kansen om het bedrijf te laten groeien.

Hoeveel Virtual Assistants zijn er in Nederland?

Over het aantal virtual assistants in Nederland zijn geen cijfers bekend. In de besloten Facebookgroep VA Lab voor virtual assistants zijn enkele honderden mensen actief. Er zijn er echter nog veel meer die niet aangesloten zijn bij dit netwerk.

Waar vind ik een va?

Google voor het vinden van een virtueel assistent Typ in Google 'virtual assistant inhuren' en je krijgt tig resultaten. Niet alleen van virtueel assistenten, maar ook van diverse platformen waar je VA's kan vinden (zie punt 3).

Wat kost een va per uur?

De uurtarieven van Virtual Assistants in Nederland liggen tussen de €35 en €75 per uur.

Wat doet een technisch VA?

Een technisch virtual assistant houdt zich voornamelijk bezig met de techniek die gepaard gaat met het online ondernemen. Denk daarbij aan het inrichten van allerlei tools en programma's, het bouwen van websites en het inrichten van online leeromgevingen.

Waarom een Virtueel Assistent?

Een Virtueel Assistent is een zelfstandig ondernemer met een eigen expertise. Zij (of hij) werkt vooral online vanuit haar eigen kantoor en ondersteunt andere ondernemers bij de uitvoering van operationele werkzaamheden, alledaagse taken of specifieke projecten.

Wat is een technisch VA?

Een virtual assistant (VA) is een professional die ondernemers in hun werkzaamheden ondersteunt en adviseert. ... Een technisch virtual assistant houdt zich voornamelijk bezig met de techniek die gepaard gaat met het online ondernemen.

Wat kost een persoonlijk assistent?

Het uurloon van een personal assistant ligt gemiddeld rond 25 euro. Dit is een bedrag wat exclusief BTW is. Een Personal assistant kan je op flex-basis in dienst hebben maar je kan natuurlijk ook iemand inhuren via een uitzendorganisatie.

Wat is een va player?

Een virtueel assistent is een zelfstandig professional die ondernemers op afstand, vanuit eigen locatie, ondersteunt in de groei van hun bedrijf. Een virtueel assistent is méér dan een assistent, ze is een échte online sparringpartner voor haar klanten. Een virtueel business professional. Ofwel een vA-player®.

Wat verdient een va?

Een freelance virtual assistant in Nederland verdient gemiddeld €45,- per uur. Uitgaande van een 32-urige werkweek zou je dan €5.760,- per maand verdienen (bruto). Als zzp'er zijn je inkomsten echter sterk afhankelijk van je eigen specialisatie, de afspraken die je met je klanten hebt en kosten die je maakt.

Wat kost een va?

De uurtarieven van Virtual Assistants in Nederland liggen tussen de €35 en €75 per uur.

Hoe duur is een personal assistant?

Het uurloon van een personal assistant ligt gemiddeld rond 25 euro. Dit is een bedrag wat exclusief BTW is. Een Personal assistant kan je op flex-basis in dienst hebben maar je kan natuurlijk ook iemand inhuren via een uitzendorganisatie.

Waarom een va?

Waarom een VA en voor wie? ... Een VA is onmisbaar als je wil werken aan bedrijfsgroei. Het levert meer inkomsten op en/of meer vrije tijd om te spenderen met je naasten. Een VA is flexibel in te zetten, heeft geen werkplek nodig bij jou op kantoor en kan al voor een paar uur per maand bijspringen.

Wat is virtueel werken?

De technische ontwikkelingen maken het mogelijk om op elke locatie in te loggen in de werkomgeving, zodat je meteen aan de slag kunt. Het enige wat je nodig hebt is internet en een laptop. Hierdoor hoeven we niet langer op kantoor zelf aanwezig te zijn.

Welke opleiding heb je nodig voor personal assistant?

Een Personal Assistant heeft vaak algemene taken als werkzaamheden. Zoals het beheren van de agenda, de was doen, het ontvangen van gasten en het doen van andere simpele klusjes. Een Personal Assistant heeft dan dus vaak geen specifieke opleiding nodig omdat de aard van de werkzaamheden eenvoudig is.

Hoe werkt een va?

Een Virtueel Assistent (VA) is iemand die andere ondernemers ondersteunt en adviseert. Dat gebeurt voornamelijk online. En kan daardoor vanuit iedere locatie, zolang er maar wifi aanwezig is. ... Vaak gaat het verder dan uitvoeren en adviseert de VA ook en is daardoor ook een belangrijke sparringspartner op niveau.

Wat is het salaris van een personal assistant?

Momenteel is dit een salaris van minimaal 3.284 euro bruto tot maximaal 4.299 euro per maand. Het salaris van een PA in de ouderengeneeskunde is conform fwg 65 van de cao, dit houdt in dat je een salaris van minimaal 3.707 euro tot maximaal 5.585 euro bruto per maand kan verwachten.