Inhoudsopgave:

  1. Hoeveel Schotse hooglanders per hectare?
  2. Waarom loeien Schotse Hooglanders?
  3. Waarom geen Selfie met Schotse Hooglander?
  4. Hoeveel ruimte hebben Schotse Hooglanders nodig?
  5. Hoeveel paarden mag je houden op 1 hectare?

Hoeveel Schotse hooglanders per hectare?

:roll: Een probleem: je 35 are is wel heel weinig, hooglanders tellen als 1 grootvee-eenheid (GVE) en zowel voor voedsel als overbemesting wordt 2 GVE per hectare gerekend...

Waarom loeien Schotse Hooglanders?

Volwassen stieren trekken mee op met de koeiengroepen en proberen al snuffelend, ook wel flemen genoemd, te achterhalen welke dieren binnenkort tochtig worden. Hebben ze een koe op het oog, dan proberen ze die af te schermen van de overige stieren en trekken zo samen een paar dagen op.

Waarom geen Selfie met Schotse Hooglander?

Schotse Hooglanders in boswachterij Dorst worden lastiggevallen door andere bezoekers van het natuurpark. Selfiemakers en loslopende honden komen te dicht bij de dieren. Hierdoor krijgen ze stress, raken gewond of verwonden iemand.

Hoeveel ruimte hebben Schotse Hooglanders nodig?

Zoer: "De Schotse hooglanders zijn wat makker dan andere koeienrassen. Dat is ook de reden dat ze zo goed met publiek samengaan. Je ziet ook dat ze zich niets van je aantrekken. Maar het zijn wel beesten die de ruimte nodig hebben, houd in ieder geval zo'n 25 meter afstand.

Hoeveel paarden mag je houden op 1 hectare?

De wei moet om te beginnen groot genoeg zijn. Per paard heb je 0,5 tot 1 hectare weiland nodig als je ook de productie van het ruwvoer meerekent, anders wordt 1 hectare weiland voor vier paarden geadviseerd. Voor de opfok van jonge paarden is een oppervlakte van minimaal 2 hectare per perceel gewenst.